zaterdag 04 juli 2020
4 minuten leestijd (711 woorden)
Aanbevolen 

'Sander Egmond heeft het goed naar zijn zin, gaat nergens heen'

sanderegmond Sander Egmond in typerende stijl: Sierlijk in actie, over de bal heen kijkend naar afspeelmogelijkheden

VEGHEL| Hoewel Blauw Geel'38 uit de laatste twee competitiewedstrijden slechts twee puntjes peurde en woensdagavond ook nog eens het bekende onderspit moest delven in de bekerclash met De Treffers (0-1) hangt er toch vooral een positieve sfeer rondom de Veghelse formatie. Exponent van het goede voetbal op het Prins Willem Alexander Sportpark is aanvallende middenvelder Sander Egmond. 

Door: Willy Rooyakkers

De inmiddels 26-jarige Egmond kwam ruim drie jaar geleden over van Nuenen. "Rinse Wiekema speelde al bij Blauw Geel die eveneens uit Son en Breugel komt. Ze polsten mijn interesse en kwamen eens naar mij kijken waarna ik werd gevraagd." Net als zijn drie jaar oudere broer Sjaak, tegenwoordig ook bij Blauw Geel actief, begon hij zijn voetballoopbaan bij SBC, de club uit zijn geboorteplaats Son en Breugel. Als eerste jaars senior vertrok de creatieve voetballer naar Schijndel, de vereniging die daarvoor tot twee keer toe kampioen van de hoofdklasse was geworden en meedeed aan de strijd om de landstitel. Toen Egmond echter in Schijndel arriveerde was de neergang al duidelijk ingezet. "Dat klopt wel inderdaad. Maar ik heb wel drie jaar in de hoofdklasse nog gespeeld. We degradeerden in mijn laatste seizoen maar daarna vertrok ik naar Blauw Geel. Schijndel was natuurlijk wel een prima leerschool voor mij. Ik speelde meestal rechtsbuiten en soms op tien. Als je van SBC afkomt is het een flinke stap omhoog en daar heb ik veel van opgestoken."

Meegroeien

Eenmaal bij Blauw Geel ging de ontwikkeling van de sierlijke stilist gestaag verder. "We werden in mijn eerste seizoen kampioen van de hoofdklasse en daarna volgden twee seizoenen van handhaving. Vorig jaar lukte dat maar net." Inmiddels is Sander Egmond een dragende speler geworden in het team, hij is eigenlijk meegegroeid met het elftal dat steeds iets beter lijkt te zijn geworden. "Misschien is dat inderdaad wel zo. Nu spelen we zelfs bovenaan mee, het is jammer dat we geheel onnodig nog de gelijkmaker tegen kregen van Dongen anders hadden we alleen aan de leiding gestaan." Zowel tegen Gemert als Dongen werden er punten gemorst. "Gemert begon sterk, we hadden moeite om onder de druk uit te komen.Na rust hadden we moeten scoren, als je de bal er niet in krijgt wordt het lastig. Tegen Dongen misten we nog meer opgelegde kansen, we waren veel beter dan ze." 

Top 5

Zelfs het bekerduel met top-amateurteam De Treffers, tweede divisionist, leverde niet echt de status van onderliggende partij op voor de Veghelaren. "Nee, zeker niet. Vond zelfs dat we beter waren maar door een vrije trap gaan we de boot in. Het geeft echter wel veel vertrouwen dat we op een goed niveau zitten." Dat ziet de toeschouwer ook: als de Veghelaren een goal tegen krijgen blijft men opvallend rustig. "Dat komt door dat gegroeide vertrouwen. Als je een paar keer achter elkaar wint ontstaat er zoiets. Andersom kun je goed voetballen maar als je dan telkens verliest dan koop je daar niets voor en zakt het vertrouwen. Tja, dat is voetbal." Sander Egmond vindt dan ook vooral daarom dat het belangrijk is dat er zondag weer gewonnen wordt. "Zeker weten. Pak je nu weer drie punten dan gaat het weer opwaarts. Verlies je, dan heb je twee punten uit de laatste drie duels. Begrijp je? Dat is niet goed." Maar hij heeft er alle vertrouwen in dat de komende wedstrijd bij Jong ADO Den Haag goed gaat verlopen. "Ja, we gaan winnen." En qua eindrangschikking? "Top 5 moeten we zeker voor gaan." 

'Sander Egmond heeft het goed naar zijn zin'

Tenslotte vragen we nog even naar zijn ambities. Wil hij nog een keer hogerop? Egmond combineert namelijk een paar eigenschappen die je minder vaak ziet. Hij heeft een atletisch lichaam, is een prima loper. Daarnaast is hij enorm sterk aan de bal, creatief en ook nog eens gezegend met inzicht.  "Wat is hogerop? Tweede divisie? Is dat hogerop? Ach, als ik dat echt had gewild had ik dat veel eerder moeten doen. Nu heb ik het druk met mijn werk en we spelen ook nog eens in de top van de derde divisie met Blauw Geel." En dan grappend in de derde persoon: "Sander Egmond heeft het goed naar zijn zin, gaat nergens heen." En als ze met een bak geld komen? "Ik speel echt niet voor het geld hoor." Het siert de liefhebber Sander Egmond. Waarvan acte.

John de Bever : ‘EK 2022 geweldige impuls voor Ned...
Reva Kreekels ontwikkelt zich bij Gemert: 'Heb vee...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 04 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)