zondag 05 juli 2020
3 minuten leestijd (552 woorden)

Sander Vereijken wil Gemert verlaten met promotie: "Dat zou enorm vet zijn."

sander Sander Vereijken: "Ik lag lekker op de bank te chillen toen ineens Leon Vlemmings belde."

GEMERT| Na een lang seizoen met veel pieken en wat minder dalen is Gemert nu toch vrij dichtbij promotie naar de derde divisie gekomen. Dan moet er echter wel over twee wedstrijden worden afgerekend met Staphorst. Man in vorm is momenteel pingeldoos Sander Vereijken, de 22-jarige Helmonder die volgend seizoen betaald voetbal in zijn woonplaats mag gaan spelen. Vereijken: "Gezien het verloop van het seizoen vind ik dat we het moeten gaan halen want anders is het eigenlijk een mislukt jaar. Ja, dat vind ik echt als je kijkt naar hoe vaak we het al hebben laten liggen. Als we het niet halen dan zou dat best erg zijn, de teleurstelling is dan enorm."

Door: Willy Rooyakkers

Sander Vereijken is een echte Helmonder vandaar dat hij ook beschikt over de nodige positieve bravoure. "We moeten Staphorst gewoon verslaan. Of ik ze ken? Nee, dat niet haha. Ze zullen zeker wel een goede ploeg hebben, beter dan SDO waar we negen keer tegen wisten te scoren over twee duels. We moeten echter van onze eigen kracht uitgaan."

Thuis op de bank te chillen

Hoewel Vereijken bezig is aan een prima debuutseizoen op Sportpark Molenbroek was het toch vrij onverwacht, ook voor hem zelf, dat Helmond Sport belangstelling toonde. "Ik had al gehoord dat Leon Vlemmings op de tribune zat bij ons maar ik stond er niet bij stil dat hij voor mij kwam. Op een gegeven moment lag ik op zaterdag thuis op de bank te chillen en toen belde hij ineens op. Hij vroeg of ik hem kende, ik zei dat er wel een belletje ging rinkelen haha. Nou ja, als je vervolgens een tweejarig profcontract krijgt aangeboden van de BVO uit je eigen stad dan zeg je geen nee. Ik kijk er enorm naar uit maar tegelijkertijd vind ik het moeilijk om afscheid te nemen van Gemert. Het is hier immers keigezellig, een perfecte club." De buitenspeler weet echter ook dat hij altijd weer terug kan. "Ja, dat hoop en denk ik ook."

Alles vliegt erin

De laatste weken is Sander Vereijken ineens in bloedvorm. "Ik weet niet wat het is: alles wat ik aanraak vliegt er ineens in. Eerst speelde ik ook wel redelijk goed maar dan viel die bal niet plotseling voor mijn voeten in kansrijke positie of kwam de voorzet net niet aan. De laatste vijf wedstrijden loop ik één op één, dat is wel lekker." Opvallend is dat Gemert ook makkelijk scoort nu de absolute vedette van het team, Thijs van Pol, een paar weken afwezig is vanwege een blessure. Heeft Vereijken nu zelf een andere rol? "Nee, dat kan ik niet echt zeggen, ik doe gewoon hetzelfde als altijd. Lali (Jasper Lalisang - wr) vult het goed in als Thijs er niet is." Of Van Pol woensdag wel kan spelen is zelfs bij medespeler Vereijken niet bekend. "Ik heb begrepen dat het twijfelachtig is, we gaan het zien." Zoals gezegd kijkt Vereijken positief vooruit naar de dubbele finale met Staphorst. "Als we nu thuis met 2-0 zouden winnen dan zijn we lekker op weg haha. Ik hoop dat ik afscheid kan nemen met promotie want hoe vet zou dat niet zijn? Als het niet lukt dat hou ik er toch een beetje een k-gevoel aan over."

12-6-2019/20.00 uur: Gemert - Staphorst
15-6-2019/15.00 uur: Staphorst - Gemert(+gesprek met Reinald Boeren) Gemert gaat zaterdag...
DE PROFDAG: Een heuse dag als prof voor kinderen.....

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zondag 05 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)