3 minuten leestijd (531 woorden)

SCG'18 kiest voor ervaring trainer John Meijs (57)

John Meijs wordt komend seizoen trainer van SCG'18 uit Gestel. De club, die in 2018 voortkwam uit een fusie van RKVV Sint-Michielsgestel en SCI uit het buurtschap Halder, kiest daarmee voor een zeer ervaren trainer. Meijs is namelijk al meer dan een kwart eeuw als oefenmeester werkzaam in het Brabantse amateurvoetbal bij clubs als ondermeer OJC Rosmalen, UDI'19, Blauw Geel en SV TOP .

door Kees van der Zandt

John Meijs speelde als voetballer bij DESK en WSC in de hoofdklasse, destijds het hoogste niveau bij de amateurs . In 1996 stopte hij met voetbal en werd hij trainer. Eerst nog als assistent van Wally Jansen bij Schijndel. Om vervolgens hoofdtrainer te worden bij Blauw Geel in Veghel en daarna succesvol aan de slag te gaan bij hoofdklassers als OJC Rosmalen, SV TOP en UDI'19.Daarna was hij trainer/ coach van RKDVC uit zijn woonplaats Drunen en Rhode. Momenteel is Meijs werkzaam bij derdeklasser Irene'58 uit Den Hout. Het Brabantse amateurvoetbal leerde Meijs de afgelopen kwart eeuw kennen als een trainer die niet de polonaise gaat lopen na twee overwinningen. Maar ook niet als iemand die van slag raakt na een paar nederlagen. Meijs is ook niet iemand van loze kreten of van veel geschreeuw vanuit de dug-out tijdens wedstrijden. ''Het is geen schreeuwerd, maar als John iets zegt over voetbal is het altijd verstandige taal. Bovendien maakt hij spelers ook zichtbaar beter. John zou in het betaald voetbal niet hebben misstaan", zei Leo Hoedemakers, voormalig voorzitter van OJC Rosmalen, ooit over zijn voormalige trainer.

SCG'18 krijgt met John Meijs weer een ervaren trainer met een bekende naam als opvolger van de relatief jonge en onbekende Dennis Wissing. De club had in het verleden succes met bekende trainers als Roger Schouwenaar, Chris van den Dungen en Aschwin van Kessel, die een goede naam als voetballer en coach hadden. SCG, met meer dan 1000 leden één van de grotere clubs uit het O73 gebied, is uitermate tevreden met de komst van de ervaren Meijs als trainer. ,,De wens van de spelersgroep was een ervaren trainer en daar hebben we met de komst van John gelukkig aan kunnen voldoen. We hebben er alle vertrouwen in dat John het goed gaat doen bij ons ", laat voorzitter Erik van Kessel weten. ,,Maar we leggen als bestuur geen enkele druk op hem qua prestaties. Als we kunnen meedraaien in de derde klasse en misschien op termijn een periode kunnen pakken zijn we al tevreden. Hoewel we qua ledenaantal misschien wel hoger zouden moeten kunnen spelen. Maar we hebben veel concurrentie van het oprukkende zaterdagvoetbal binnen en buiten de club.''

SCG'18 heeft als club een heel goede naam in de regio. Op de site 073 Voetbal noemen spelers en trainers SCG bijna steevast 'een mooie club, met een prachtig hoofdveld midden in het dorp en een uitermate gezellige kantine'. ,,Ondanks dat we pas laat bekend maakten dat we een nieuwe trainer zochten kregen we toch meer dan 20 sollicitaties. Toch wel een bewijs dat we een goede naam hebben in de regio, Ook bij de trainers ", laat voorzitter Van Kessel tevreden weten., ,Ik weet dan ook bijna zeker dat John Meijs het hier naar zijn zin gaat krijgen." 

Spelers Zwaluw VFC 1 laten hart spreken voor Oekra...
'Peter Bijvelds wordt de nieuwe technisch eindvera...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)