3 minuten leestijd (610 woorden)
Aanbevolen 

Schijndel de sterkste in Meierijderby tegen ODC

Schijndel won het openingsduel van de competitie in de 3e klasse C met buurman ODC in Boxtel verdiend met 1-3. Tjeerd Pijnenburg was met twee treffers het meest trefzeker in de redelijk bezochte streekderby.

door Kees van der Zandt

Het wemelt in het amateurvoetbal van de derby's. Sportpark Molenwijk in Boxtel is deze zondag het strijdtoneel van een heuse Meierijderby bij de opening van de competitie. Thuisclub ODC , wat staat voor Overwinng Door Combinatie, ontvangt vandaag buurman Schijndel. Twee grote traditionele verenigingen met een kop en staart en een roemruchte historie. ODC speelde ooit hoofdklasse in de jaren tachtig , destijds het hoogste niveau bij de amateurs, dankzij een geweldige eigen lichting met ondermeer de gebroeders Eddy, Rene en Germaine de Windt,Wim Kanters en keeper Frits Vortman. Schijndel was eind van de vorige en het begin van deze eeuw een heuse topclubmet volop successen inde top van het amateurvoetbal. De toenmalige voorzitter en geldschieter Hans Brus haalden daarvoor spelers uit alle windstreken en er was nauwelijks plaats meer voor voetballers uit het dorp.Maar Brus is inmiddels al weer lang vertrokken bij Schijndel en de club doethet tegenwoordigweer met spelers uit eigen opleiding, net zoals voor de komst van de gefortuneerde gedschieter.ODC is nooit een club geweest van spelers halen en betaleh en deed en doet het altijd met spelers uit eigen opleiding.De trainers van beide clubs Piet Drijvers van ODCen Henri van Alebeek van Schijndel hebben ooit op een hoger niveau getraind dan nu. Drijvers bracht Nemelaer en Oirschot Vooruit naar de eerste klasse en Van Alebeek was in het begin van deze eeuw trainer van hoofdklasser OJC Rosmalen. waar hijWiljan Vloet opvolgde. De trainers deert het mindere niveau waar ze momenteel actief zijn niet en leven tijdens de derby fanatiek mee met hun teams . ,,Piet heeft bij Nemelaer en Oirschot een goed team opgebouwd en dat gaat hem vanhier ook lukken", laat een aanhanger van ODC langs de lijn vol vertrouwen weten.

Bier uit fles
ODC tegen Schijndel is een wedstrijd tussen twee piepjonge teams, met spelers die al vanaf de pupillen bij de clubs spelen. ,,Mooi hè allemaal 'Skendelse' jongens", laat Schijndel-voorzitter Peter van Esch, met een fraaie hoed op die met Prinsjesdag niet had misstaan. langs de lijn niet zonder trots weten. Op het sfeervolle en nostalgische sportpark in Boxtel , met een houten zittribune en lange staantribune, leveren de ploegen volop strijd voor het redelijk opgekomen publiek. Maar van goed voetbal is weinig sprake deze middag. ,,Ach, het is ook maar derde klasse en natuurlijk niet te vergelijken met onze toptijd in de hoofdklasse ", vergoeilijkt clubman Jo Lucius (76) van Schijndel het matige niveau van de wedstrijd. Kansen worden er desondanks volop gecreëerd in de pittige maar niet onsportieve derby. De jonkies van Schijndel blijken net iets beter en doeltreffender dan hun leeftijdsgenoten ODC en drukken dat halverwege de tweede helft uit in doelpunten van Tjeerd Pijnenburg en Jens Gordijn. ODC maakt nog wel de aansluitingstreffer via Stijn Smulders. In de slotminuut bepaalt Pijnenburg met zijn tweede treffer de eindstand op 1-3. ,,Het was niet best, we gaven veel te veel ruimte weg", gaf Schijndel-trainer Van Alebeek na afloop ruiterlijk toe. ,,Maar het is toch wel lekker als je de eerste wedstrijd van de competitie wint."

Spelers en aanhang van ODC balen uiteraard weliswaar van de nederlaag tegen de buurman. Maar van echte teleurstelling was toch niet echt sprake bij de Boxtelaren.,,Het is pas de eerste wedstrijd van het seizoen, en we hebben een ploeg in aanbouw", klinkt het vanaf het terras, waar opvallend veel bezoekers bier uit de fles drinken.

[DERDE DIVISIE ZONDAG] Rode kaart Zeller (Blauw Ge...
Column Kees van der Zandt over start amateurcompet...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)