zaterdag 29 februari 2020
6 minuten leestijd (1137 woorden)
Aanbevolen 

Sem Verhoeven moet zondag weer keepen: "Na de eerste reddingen zat ik er lekker in."

IMG_3984 Sem Verhoeven, zondag in Breda

UDEN| Hij had zondag in Breda weinig tijd om zenuwachtig te worden want de 18-jarige Sem Verhoeven moest er na een half uur plotseling in. De eerste doelman van UDI'19, Nick van der Horst, moest met rood naar de kant waarna de reservekeeper, Sem dus, meteen de handschoenen kon gaan aantrekken. En hij stond er meteen, als een huis. Verhoeven: "Nou, haha, ik was toch wel even zenuwachtig hoor. Alleen pakte ik meteen een paar ballen en toen was ik er doorheen. Vanaf dat moment zat ik er lekker in." We spraken ook nog met de keeperstrainer van UDI'19: Ronnie Buitenkamp.

Door: Willy Rooyakkers

Hij drukt zich nog eufemistisch uit met dat 'er lekker inzitten' want de reguliere doelman van UDI'19 019-1 ranselde werkelijk alles uit zijn kist vandaan. "Het ging met mij persoonlijk goed maar als je dan nog op het laatste moment verliest is dat enorm frustrerend. Ik dacht echt dat ik, wij, deze pot eruit zou (den) gaan slepen. Vooral die 2-1 was enorm vervelend want ik had deze gewoon gehad als de inzet niet van richting zou zijn veranderd." Ondanks dat de bij Juliana Mill opgegroeide Millenaar nog maar voor de eerste keer mocht keepen in het eerste team sprintte hij enthousiast zijn doel uit om de late 0-1 van Tim Wolf te vieren. "We stonden met negen tegen elf en je hebt er al een paar weten te redden. Als je teamgenoten dan scoren aan de andere kant wil je deel uitmaken van de vreugde. Ik dacht toen echt dat we gingen winnen." 

Zondag

Het mocht niet zo zijn maar Sem Verhoeven maakte wél veel indruk. Hij 'stond' er echt en pakte vele lastige inzetten klem, erg belangrijk. En dat waren soms best lastige ballen, een rebound lag op de loer maar Verhoeven gaf de voorwaartsen van Baronie de kans daarop niet. Heel knap. "Nou ja, dank je wel. Ik denk ook wel dat dit een sterker punt van mij is. Ik mag dit seizoen al elke keer op dinsdag en donderdag met het eerste meetrainen. Op woensdag doe ik dat nog bij de jeugd." Voordat hij naar Uden kwam was de bijna 1,80 meter lange keeper actief bij VVV Venlo. "Ik liep daar een jaar lang stage maar ze namen me niet. In feite vonden ze me te klein, dat was jammer. UDI'19 en JVC Cuijk wilden me vervolgens hebben waarna ik voor Uden koos. Die club kwam warmer op me over." Aanstaande zondag zal hij weer aan de bak moeten want Nick van der Horst is inmiddels door de KNVB voor één duel geschorst. "Ja, dat klopt. Nee, ik ben niet gespannen. Gewoon de normale spanning, maar dat moet ook. Eens ik een bal heb gepakt is dat meteen weg." Wat is zijn ambitie? "Haha. Gewoon op termijn eerste keeper worden natuurlijk."

Keeperstrainer Ronnie Buitenkamp: "We hebben een op maat gemaakt plan voor Sem. Hij ligt er nu al een beetje op voor."

Sinds dit seizoen heeft UDI'19 een nieuwe verantwoordelijke voor de keepers. De 37-jarige Ronnie Buitenkamp neemt dit niet onbelangrijke klusje tegenwoordig voor zijn rekening. In het verleden was de Bosschenaar actief bij BVV en OJC Rosmalen. "Via-via werd ik door UDI'19 gevraagd en het is natuurlijk een hele mooie club. Alles is hier perfect geregeld, dat is fijn werken. Natuurlijk is het ook een vereniging die onder een vergrootglas ligt, ook in de media. Maar ik moet je zeggen dat ik daar ook wel van hou." Wie Buitenkamp spreekt, zoals ondergetekende nu ook, komt er al snel achter dat we hier te maken hebben met een enorm gedreven mannetje. "Ik ben twee keer in de week met de keepers aan het trainen en zondags bij de wedstrijden. Uit en thuis. Dat moet ook in mijn ogen. Daarnaast hou ik alle statistieken zelf bij, zodat vele keuzes en trainingen ook gebaseerd zijn op feiten." 

Nick en Sem

Buitenkamp moest al meteen samen met de hoofdtrainer Stefan Hoogsteder, ook vers bij de club, de beslissing nemen betreffende wie de nieuwe eerste doelman zou worden. Uiteindelijk won Nick van der Horst de slag met Aria Hashemi die van buitenaf was gekomen (NEC Amateurs). Buitenkamp: "Er was weinig verschil en dan kies je voor de 'eigen jongen'.  Ik moet zeggen dat Nick zich uitstekend ontwikkelt dit jaar. Hij heeft vaak hele positieve bijdragen geleverd als we punten wisten te pakken. Ik had begrepen dat hij in voorgaande jaren vaak nog fouten maakte tijdens een duel. Dat gebeurde ook thuis tegen Baronie maar langzaam is er dat uitgegaan. Nick doet het gewoon prima, en hij kan nog verder groeien." Afgelopen zondag moest echter Sem Verhoeven ineens onder de lat. "Het is een gek seizoen want Hashemi is al weer weg en derde doelman Youri van der Kruijssen, die we eigenlijk door wilden schuiven, kon het vanwege blessures niet meer aan. Met Sem had ik een 'op maat' plan gemaakt om hem uiteindelijk klaar te stomen richting volgend jaar. Door omstandigheden liggen we nu dus al voor op dat schema." Wat bedoelt hij met een 'op maat' plan? "Je moet kijken naar de specifieke kwaliteiten van een keeper. Zo heeft Sem grote kwaliteiten, een uitstekende techniek bijvoorbeeld. Hij is echter bijvoorbeeld niet de langste, daar hou je rekening mee. Het was mooi om te zien hoe hij zich profileerde en dat zal zondag ook weer moeten want Nick is geschorst." 

Mercks

Voor volgend seizoen heeft UDI'19 inmiddels al Michiel Mercks aan de selectie toegevoegd. De keeper uit Boekel komt over van Gemert. "Ik vind dat we zeker drie keepers moeten hebben. Sem moet daarbij meters gaan maken en dat zal dan wellicht ook in het tweede elftal kunnen. Maar we hebben drie keepers en de beste moet gewoon keepen.Daarin zijn we heel eerlijk en straight, de beste keept gewoon. Maar drie heb je er wel nodig want gezien de afstanden kun je niet zowel in één als twee keepen op dezelfde dag. Wie beslist er wie er in één keept? De hoofdtrainer bepaalt, ik geef een zwaar advies haha." Overigens is het een publiek geheim dat Ronnie Buitenkamp onlangs in de belangstelling stond van TOP Oss. "Ja, dat klopt maar dat viel niet te combineren met mijn fulltime baan. Ik moest twee ochtenden in Oss zijn en dat ging niet. Ik had weinig zin om mijn lease-auto te moeten inleveren haha. Ik heb een jong gezin he. Met liefde en plezier blijf ik bij UDI'19. Het is jammer dat Stefan gaat want ik kan met hem lezen en schrijven maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt."

ONDERAAN EEN IMPRESSIE VAN EEN KEEPERSTRAINING BIJ UDI'19. Buitenkamp: "Deze keer met als thema kracht."

Verslagenheid na de 2-1 in de 92e minuut
Ronnie Buitenkamp
Selectie Gemert krijgt met komst Kreekels en Royen...
[met filmpje goal] 019-keeper Sem Verhoeven kan UD...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 29 februari 2020

Captcha afbeelding

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)