vrijdag 25 juni 2021
3 minuten leestijd (575 woorden)
Aanbevolen 

Sparta'25-goalgetter Daan van Heijnsbergen (17): "Mijn broer geeft ze voor en ik prik ze erin."

daanvanheijnsbergen Daan van Heiinsbergen (Foto's: Carmen Raaijmakers)

BEEK EN DONK|  Daan van Heijnsbergen werd pas in de 'grote vakantie' 17 jaar oud maar had toen al namens Sparta'25 drie keer gescoord in de kampioenswedstrijd tegen de amateurs van PSV. "Ja, vorig seizoen mocht ik altijd al met het 1e mee en de laatste wedstrijden stond ik zelfs in de basis. Om dan een hattrick te scoren in de wedstrijd dat je kampioen wordt is natuurlijk geweldig." Ondertussen doen de groen-witten uit Beek en Donk het uitstekend in de tweede klasse (3e plek) en heeft de 1 meter 93 lange Van Heijnsbergen er alweer zes in liggen. Een jongen met talent, scorend vermogen en nog erg jong. Een spits met potentie. 

Door: Willy Rooyakkers

Sparta'25 is altijd al een club met uitstraling geweest. Als je op Sportpark 't Heereind als gastenploeg aankomt dan moet je een trap op en kijk je meteen vanaf de tribune achter het doel over het schitterende authentieke hoofdveld uit. Het geeft de ware liefhebber nog steeds een heerlijk nostalgisch en weemoedig gevoel. De club uit Beek en Donk kan terugkijken op een geweldige historie maar weigerde altijd spelers te betalen waardoor een verblijf op het hoogste amateurniveau onmogelijk werd op den duur. Men bleef echter altijd werken aan een prima jeugdopleiding en dat werpt ook anno 2019 nog steeds zijn vruchten af. Sparta'25 is zodoende inmiddels weer terug in de tweede klasse en draait zelfs lekker mee. Voorin lopen er inmiddels weer een handvol heerlijke talenten rond waarvan Daan van Heijnsbergen er als laatste is bijgekomen. Hij is een echte spits. Van Heijnsbergen: "Ja, ik heb een neusje voor de goal zoals ze dat zo mooi zeggen. Vroeger in de jeugd begon ik als verdediger of middenvelder maar dat ging het allemaal net niet worden voor me. Toen zetten ze me een keer in de spits en maakte ik meteen vier goals. Dat is nu een jaar of vier geleden." De rest is geschiedenis.

Helmond Sport

De rechtsbenige centrumspits liep ook stage bij Helmond Sport. "Ja, ze wilden me hebben maar toen werd de jeugdopleiding ineens opgedoekt daar. Ik ben achteraf eigenlijk blij bij Sparta te zijn gebleven. Hier zitten mijn vrienden, wil hier eigenlijk blijven. We hebben als doel om onze club samen naar een hoger niveau te krijgen, dat zou echt heel mooi zijn. Bovendien is mijn Opa Frans de verzorger en hij zei altijd dat hij dit zou blijven doen tot mijn broer Rick en ik in het eerste zouden komen. Nu we er zijn gaat hij toch nog door. Ik kom uit een echte voetbalfamilie." Broer Rick, zijn naam is gevallen. Rick, twee jaar ouder, is een linksbenige stilist die aan de linkerkant kan spelen maar ook op tien. "In het begin speelden we samen in een systeem met twee spitsen voorin. Nu zijn we omgeschakeld naar 4-3-3 en speelt Rick achter mij. Hij is een type die ze altijd voor geeft terwijl ik ze erin prik. Daar ben ik het beste in."  

Luisteren

Naast de talentvolle spelers voorin heeft Sparta'25 ook wel wat ouderen in het team. "Ja, en dat is ook goed, dat hebben we nodig. Zo is Robbert van Lankveld er om ons te coachen. Of ik daar naar luister? Natuurlijk." Zondag komt Beerse Boys op bezoek, als Sparta wint kan men zelfs koploper worden. Al is het dan met een wedstrijd meer gespeeld. Knap van trainer Patrick Methorst en zijn manschappen. "De trainer is heel fanatiek maar dat is prima zo. Ook daar kunnen we niet zonder."


Ruud Kaiser mist als trainer waardering en respect
Bas Gösgens zit weer prima in zijn vel

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)