maandag 17 februari 2020
3 minuten leestijd (502 woorden)

Zoeken naar nieuwe balans is 'key' voor UDI'19-trainer Stefan Hoogsteder

sidneygakpo Sidney Gakpo heeft gescoord tegen Groene Ster (Foto: Udi'19)

UDEN| Het blijft een wat wisselvallig seizoen voor 'sleeping giant' UDI'19 maar trainer Stefan Hoogsteder ziet toch veel goede dingen. Aanstaande zondag staat er een nieuw meetmoment op de rol als de reis naar Gemert gaat: niet alleen een aansprekende regionale tegenstander maar ook één van de best voetballende teams in de Hoofdklasse B.

Stefan Hoogsteder is nog niet eens halverwege zijn thirties maar toch maakt hij als trainer al een erg gestructureerde indruk. Zo is bij hem de voorbereiding niet één, maar twee keer per seizoen, een belangrijk iets. Een uitgangspunt. Hoogsteder: "Ja, dan is het moment daar dat je gericht kunt werken. Dan kan er iets ontstaan. Niet alleen in zomer maar ook in de winter." Daarom houdt hij ook nu vast aan de opstelling die tijdens de winterbreak in elkaar is gevallen. "We begonnen meteen goed door met 0-3 bij Nuenen te winnen en ook Leonidas ging er op hun veld met 1-2 aan. Let op mijn woorden: er gaan nog verschillende teams schade oplopen daar. Dat was een erg knappe zege van ons." 

Balans

De trainer denkt te zien dat er een betere balans in het team is gekomen. "De restverdediging was altijd een heikel punt. Ik ben er constant mee bezig geweest om dat te verbeteren. Het lijkt erop dat we op de goede weg zijn. We hebben nu eenmaal erg aanvallende backs, niet voor niets scoorde Tufan Koca vanaf zestien meter de winnende goal thuis tegen Gemert. Hij stond dus bij het strafschopgebied van Gemert! Om een goede balans te krijgen is het ook belangrijk dat er vastigheden in het team komen."

Volgende stap

Waarom zijn de Udenaren zo wisselvallig? Na een goede reeks werd er ineens verloren bij Minor. "Typisch UDI", zeggen de supporters dan. Hoogsteder: "Wij hebben een team dat erg makkelijk mee kan voetballen met een goede tegenstander. Die vaardigheden hebben wij. Daarom presteren we beter tegen het linker- dan het rechterrijtje. Het is mooi dat we dit kunnen maar nu moeten we de volgende stap zetten. Dat wil zeggen dat we verdedigende tegenstanders ook kapot moeten kunnen spelen. En dat dan zonder de restverdediging uit het oog te verliezen. Natuurlijk hebben we als excuus dat we Sidney Gakpo en Marc Koot veel gemist hebben. Sidney is gelukkig weer fit nu en Marc zit er dicht tegenaan. Om in aanvallend opzicht te kunnen verrassen zijn zij belangrijk voor ons. Gelukkig is Roald van Hout ook weer in prima doen."

Gedegen

Achter de schermen praat Stefan Hoogsteder ook een klein beetje mee over 'volgend jaar'. "Die samenwerking met Richard van den Boogaard is erg prettig. UDI'19 is echt zeer gedegen en secuur bezig op dat vlak. Binnenkort komt er heus wat aan om onze groep te versterken maar we gaan niet over één nacht ijs. Waar we naar op zoek zijn? Tim Wolf gaat weg dus in aanvallend opzicht mag er wat bij en daarnaast denk ik dat we bijvoorbeeld ook best nog wat meer routine in de ploeg kunnen gebruiken." Wordt vervolgd dus.
Podcast: Peerke Biemans is (weer) even klaar met 0...
Reinald Boeren: "Ik weet inmiddels hoe belangrijk ...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
maandag 17 februari 2020

Captcha afbeelding

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)