vrijdag 25 juni 2021
1 minuten leestijd (275 woorden)

SV Valkenswaard start met vier andere clubs een nieuwe vorm van 50-plus voetbal

IMG_4730

 VALKENSWAARD| 50-plus-voetbal is de nieuwste voetbalvariant die bij SV Valkenswaard gespeeld kan worden. Bij de voetbalclub omschrijven ze het als zaalvoetbal dat buiten wordt gespeeld.

Naast walking football voor de 60-plusser en 7-tegen-7 voor de 45-plusser, is er nu het 50-plus-voetbal op zaterdagmiddag bij de Bosuilen, SV Valkenswaard beter gezegd. Sinds ongeveer een jaar wordt er in deze regio het zogenaamde 50-plus-voetbal gespeeld. Het heeft de voordelen van lekker buiten actief zijn, op een voor de oudere voetballer vriendelijkere ondergrond. Zonder het moeten overbruggen van de vele meters zoals in het reguliere veldvoetbal. De velden zijn namelijk 'slechts' 40 bij 30 meter groot.
De voetbalvariant wordt gespeeld met een doelman en vijf veldspelers. Het doel is 5 bij 2 meter. En er is een halve cirkel voor het doel waar alleen de doelman in mag komen.
Deze voetbalvariant is met name geschikt voor de wat oudere voetballer die het steeds lastiger vindt om mee te komen in het traditionele voetbal. Maar zich nog te jong, te fit of te actief voelt om walking football te spelen. Voor de 7-tegen-7-voetballer is het een extra mogelijkheid om te spelen op een andere dag en op een kleiner speelvlak.

Tegenstanders uit de regio

In de huidige opzet wordt 50-plus-voetbal op zaterdagmiddag gespeeld, eens in de twee weken. Er wordt niet in competitieverband gespeeld, maar wel volgens een vooraf opgesteld wedstrijdschema, tegen clubs uit de regio.
Dit doet SV Valkenswaard voorlopig samen met de volgende verenigingen: Braakhuizen, RKSGV, Spoordonkse Boys en Oirschot Vooruit
De club staat open voor mensen die ook interesse hebben in deze vorm van vrijetijdsbesteding.
Er kan contact worden opgenomen met Peer Schats. Dat kan via 0614336411 of mail .


‘Meeste problemen met bemoeizuchtige ouders bij je...
Kees Brugmans: 'Toen ik bij Gemert debuteerde viel...
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)