zaterdag 04 juli 2020
3 minuten leestijd (677 woorden)

Sven Blummel is na lichte blessure weer inzetbaar voor FC Den Bosch: “Wil minimaal zelfde statistieken als vorig seizoen overleggen.”

Sven-Blummel Sven Blummel stijvol in actie (eigen foto)

DEN BOSCH| Het frisse spel van de  22-jarige Sven Blummel betekende vorig seizoen een flonkerend lichtpuntje in een vrij matte en donkere jaargang voor het toen nog noodlijdende FC Den Bosch. De Schijndelaar trok zich weinig aan van de malaise om zich heen en liet 13 goals en 7 assists noteren. Ook nu is hij weer lekker gestart met vier treffers en twee assisterende rollen bij een doelpunt. Elf wedstrijden lang stond hij in de basis maar twee weken terug kwam er een kleine knik in deze glaszuivere reeks. Blummel: "Ik kreeg een blessure aan de enkel en kuit. Hierdoor miste ik jammer genoeg de wedstrijd tegen FC Twente maar morgen (uit bij Telstar – red) zit ik alweer op de bank. Of ik ook nog speelminuten ga krijgen is aan de trainer. Ik hoop in ieder geval dat ik snel daarna mijn basisplaats weet terug te verdienen."

Door: Willy Rooyakkers

Ondanks de prima prestaties van de linksbenige aanvaller is dat tegenwoordig in De Vliert geen simpel zekerheidje meer. Door de overname van investeerder Khaki Jordania is de spelersgroep namelijk voorzien van een behoorlijke oppeppende injectie in zowel de breedte als puur kwalitatief opzicht. Blummel gelooft in zichzelf: "Ik heb vorig jaar goed gedraaid en nu begon ik ook weer gewoon in de basis. Dat ging prima dus ik bleef staan." Waar hij voorheen soms ook vanaf links opereerde is nu voornamijk de rechterkant zijn domein. "Dat vind ik ook de fijnste plek om te staan. Ik kan dan acties maken, creatief zijn, goals maken. Ik ga binnendoor, buitenom en maak loopacties voor het team."

Niet te ver vooruit kijken

Door de 2-1 zege op FC Twente hebben de Bosschenaren zich inmiddels in de top van de Keuken Kampioen Divisie genesteld. "Ja, dat is natuurlijk leuk maar we moeten niet te ver vooruit kijken. Ons streven moet zijn om de top vijf te halen en in ieder geval meedoen aan de nacompetitie. Alles wat nog meer erbij komt is meegenomen. Natuurlijk is het prachtig dat er vorige week meer dan 5.000 fans in het stadion zaten en dat de M-Side weer open is. De fans zijn enorm belangrijk voor ons, hopelijk werken we nu iedere thuiswedstrijd in zo'n ambiance af. Dat zou geweldig zijn. Ja, ik baalde dat ik op de tribune moest zitten maar was tegelijk ook enorm blij met de winst."

Jong PSV

We kijken nog even terug op de periode bij PSV. Bij Schijndel, destijds nog uitkomend in de hoofdklasse, speelde hij als 15-jarige al in het eerste team waarna hij een aantal jaren later de kans kreeg om zich bij Jong PSV te laten zien. Dat ging niet onaardig maar toch zat een echte doorbraak er niet in. "Trainer Ruud van Nistelrooij had wel vertrouwen in mij en liet me ook spelen. Alleen was er voorin en op het middenveld veel concurrentie natuurlijk. Er kwamen ook telkens spelers van het eerste terug die moesten spelen. Ik speelde vaak als linksback en dat ging niet onaardig op zich. Op de trainingen haakte ik ook aardig aan als middenvelder of voorin maar uiteindelijk kwam het er niet echt van. Ik denk toch dat ik nu bij FC Den Bosch wel laat zien ook aanvallend een aardig niveau te kunnen halen."

Ambities

Sven Blummel heeft nog een contract tot 2019 in de Brabantse hoofdstad en er wordt al een tijdje gepraat over een nieuwe verbintenis. "Ja, dat klopt, ik heb echter nog niets getekend want een en ander heeft ook te maken met de overname. De KNVB moet die officieel nog goedkeuren. Dus ik zit nu nog nergens aan vast maar FC Den Bosch is en blijft natuurlijk een hele mooie optie." Met FC Den Bosch naar de Eredivisie zou niet verkeerd zijn toch? "Nee, zeker niet." Is dat sowieso zijn persoonlijke doel, de Eredivisie? "Ja, dat kun je wel zeggen. Ik hoop echt nog wat stappen te kunnen zetten in mijn loopbaan. Voor dit jaar wil ik minimaal dezelfde statistieken als vorig jaar kunnen overleggen." Wie Sven Blummel regelmatig ziet spelen weet dat deze uitspraken geen grootspraak zijn maar echt realisme.Quotjes halen in de derde divisie en hoofdklasse.....
Teun van Grunsven (19) heerst achterin bij O.S.S.'...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 04 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)