zaterdag 29 februari 2020
4 minuten leestijd (706 woorden)

Technische commissie maakt overuren bij UDI'19

coskun Ferhat Coskun tekende in Uden

UDEN| Het was de afgelopen weken groot feest op Sportpark Parkzicht te Uden want UDI'19 bestaat dit jaar precies een eeuw. Voor velen betekende het feest vooral een leuke reünie maar ook waren er bepaalde mensen nog gewoon volop aan het werk. Vooral de technische commissie kan nog bepaalt niet op de lauweren gaan rusten want er is nog veel te regelen. We belden informeel met diverse mensen die er veel vanaf weten, bij betrokken zijn, en maakten een kleine tussenbalans op. Deze kan echter de komende dagen nog behoorlijk de ene, of juiste de andere, richting uitslaan.

Het is niet gemakkelijk voor de huidige technische mensen bij UDI'19. Ze hebben te maken met de rokende puinhopen die er achtergebleven zijn en moeten opboksen tegen een verminderde positieve uitstraling naar buiten toe. Richard van den Boogaard stapte een paar jaar terug al op maar is nu toch weer terug en probeert er, in zijn rol als verantwoordelijke voor de samenstelling van de A-selectie, er het beste van te maken. Dat gaat met vallen en opstaan. Ondertussen steekt hij er bergen tijd in: samen met onder meer John-Paul Willems trekt hij vele scoutingstips na en is hij dagelijks mee bezig met allerlei andere voorkomende zaken. Van den Boogaard: "Het is een brede job. Misschien moeten we zelfs kijken of we bepaalde zaken anders kunnen verdelen maar dat is een andere zorg. Ja, we proberen om de selectie te versterken maar dat is niet zo simpel als het lijkt."

Ombouw

De selectie moet omgebouwd worden, al veel te lang is er te weinig fris bloed ingestroomd. Voorlopig is bekend dat Rinke Pennings, Tim Wolf, Tim Hoefs en Sidney Gakpo om uiteenlopende redenen eind juli niet meer op de nieuwe elftalfoto zullen staan. Daar tegenover staat alvast de komst van doelman Michiel Merks (Gemert), Ferhat Coskun (O.S.S.´20), Willem Tieben (UNA) en Robin Walk (keert terug van Prinses Irene). Daarmee is de TC echter nog niet klaar, er moeten zeker nog wat versterkingen bij. Daar is men achter de schermen mee bezig, er zijn al verregaande contacten met een tweetal aanvallende opties. Al een paar keer eerder was men bijna rond met een speler maar ging het op het laatste moment niet door. Zo was het jammer dat Wouter Op Den Camp (De Treffers) alsnog koos voor Juliana’31 uit Malden. UDI'19 zet momenteel meer in op nieuwe spelers die niet alleen snel een versterking zijn maar ook de potentie uitstralen langer te willen blijven. Van de huidige spelersgroep heeft spits Sam Wassenberg officieel nog niet bijgetekend maar als je met hem praat merk je al snel dat dit een formaliteit is. 

Trainers

Maar Richard van den Boogaard cum suis hebben nog veel meer te doen want ook zoekt men nog steeds een hoofdtrainer en een verantwoordelijke voor het 2e elftal. Stefan Hoogsteder verliet namelijk plotseling de club omdat hij zijn zinnen had gezet op een mooie rol binnen het damesvoetbal bij de KNVB. Hoogsteder wilde deze kans niet voorbij laten gaan en verzocht de Udenaren om medewerking. De club besefte dat het geen zin had om hem tegen te houden en verleende medewerking. De voetbalbond wilde als tegenprestatie niet eventueel accepteren dat een vervangende hoofdtrainer geen TC-1 had waardoor de Udenaren koortsachtig op zoek moeten naar een gerenommeerde opvolger. De gesprekken zijn volop bezig, er lijkt snel witte rook te komen. Ondertussen moet men ook voor de reserves nog een oplossing zoeken want Tiny Verhoeven is na vele succesvolle jaren gestopt met zijn prima werk als technische verantwoordelijke voor dat team. Ook voor die vacature waren al verschillende kandidaten gepolst maar liep het telkens om uiteenlopende redenen spaak. Wordt vervolgd dus. Gelukkig heeft UDI'19 zich ondertussen wel vrijgespeeld van degradatiezorgen. Aanstaande zondag wordt de competitie in feestelijke sferen afgesloten bij het vorige week kampioen geworden Groene Ster in Zuid Limburg. Men heeft zelfs nog de kans om als zesde op de ranglijst te eindigen waarna op het oog het zeer teleurstellende seizoen nog redelijk wordt afgesloten. Een beetje volger weet echter dat het volgend seizoen veel en veel beter zal moeten. Een zesde plaats als doelstelling in deze uitgeklede Hoofdklasse B is sowieso onder de maat voor een club als UDI'19.Het elftal van de eeuw van UDI'19 dat op basis van public voting tot stand kwam
Mark Westerlaken (22) duikt bij Gemert op en verdi...
Luuk Verkuijlen sluit aan bij trainersstaf RKVV Er...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 29 februari 2020

Captcha afbeelding

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)