woensdag 04 augustus 2021
4 minuten leestijd (768 woorden)
Aanbevolen 

Ted Heijckmann kijkt uit naar UDI’19: “Wil weer ergens voor spelen”

ea314989-7fe1-4a6b-b82e-786537582675 Ted Heijckmann links

ARNHEM| De 28-jarige Ted Heijckmann is een echte 'Vites'-fan. "Ja, joh als kind van tien had ik al een seizoenkaart met mijn vader samen", lacht hij. "En al snel speelde ik daar ook in de jeugd." Dan is er niets mooier dan, een geweldig moment ook voor zijn pa, om zijn debuut te mogen maken in een officiële wedstrijd in het Gelredome. "Thuis tegen ADO was het zover, heel mooi. Het duurde maar een kwartiertje maar ik zal het me altijd blijven herinneren." Komend seizoen is de snelle speler te bewonderen bij UDI'19.

Door: Willy Rooyakkers

Uiteindelijk mocht Heijckmann twee keer invallen. "Ook uit bij Ajax speelde ik even mee. Dat was een hele speciale wedstrijd waarin Vitesse met een ultra-jong team aantrad. Ik heb altijd samen met Davy Pröpper en Marco van Ginkel in de jeugd gezeten, zij waren er ook bij. We kwamen zelfs twee keer op voorsprong maar verloren toch met 4-2. Theo Bos was toen de trainer." De jonge aanvaller Heijckmann, ingevallen in die duels voor Alexander Büttner en Lasse Nilsson, zat dus even bij de selectie maar de komst van Merab Jordania veranderde alles. "Jordania kwam waardoor er ineens een hoop nieuwe spelers werden aangetrokken. Davy en Marco waren zo goed dat ze er desalniettemin bijbleven maar ik redde dat niet. Daarvoor kwam ik tekort, dat snapte ik zelf ook wel."

Achilles'29

Heijckmann was eerder als jong jongetje begonnen bij Jonge Kracht in Huissen ("Ik ben geboren in Arnhem maar we verhuisden naar Huissen") maar al snel pikte Vitesse hem op. Na een jaar of tien was zijn droom echter over. "Ik wilde gewoon graag voetballen, iedere week. Die kans kreeg ik bij Achilles'29 wat in die tijd een soort van topclub was. Het was een ongelooflijk sterk collectief met tien spelers die al jaren samen speelden. In het begin mocht ik vaak meedoen maar op een gegeven moment kwam ik minder aan bod. Dan ga je toch verder kijken. Maar we waren echt sterk: we wonnen in de finale van het landskampioenschap met twee keer 4-0 van Spakenburg. Dat zegt wel genoeg denk ik. Het was echt een geweldig collectief. Later gingen goede spelers van Achilles elders spelen en daar lukte het dan niet. Achilles had dus niet zozeer topspelers maar wel een topteam. Dat heb je soms."

Bataven, DFS, DUNO

Ted Heijckmann is een bescheiden jongen. "Natuurlijk had ik als jongetje techniek en snelheid maar dat zegt nog niet alles. Het is een basis, meer niet. Voor mij was altijd het belangrijkste dat ik gewoon lekker kan voetballen. Daarom ging ik naar De Bataven destijds, dat was dichtbij en een behoorlijk niveau.Later was dat bij DFS ook zo.En ik kon in de Hoofdklasse goed uit de weg, scoorde aardig wat goals ook. DUNO was weer een wat andere club want het is eigenlijk een kleine vereniging waar een sponsor ervoor zorgde dat het eerste elftal snel omhoog ging. Ik vond het er erg gezellig want veel medespelers hadden een Vitesse-achtergrond. Nu gaat de sponsor echter stoppen waardoor er spelers weggingen. Dan weet je dat DUNO gaat afzakken."

Lodewijk de Kruif

Bij DUNO leerde Heijckmann trainer Lodewijk de Kruif kennen, nu coach van UDI'19, "Ja, Lodewijk past goed bij mijn karakter. Hij is direct en eerlijk. Dat is niet altijd fijn voor iedereen maar uiteindelijk wel het beste. Toen Lodewijk me vroeg bij UDI'19 te komen voetballen zag ik dat meteen zitten." De weer in Arnhem wonende Heijckmann raakte onder de indruk bij het eerste gesprek. "Ik zit nu weer bij een echte club, dacht ik. Dat merkte je meteen. Aan de manier waarop ze spraken en het gehele gebeuren eromheen. Daarom heb ik echt enorm veel zin om aan te sluiten hier, dat ik Lodewijk al ken is een voordeel ook uiteraard en qua reizen is het goed te doen." Voor welke positie is hij eigenlijk gehaald? "Ik ben als voetballer eigenlijk best wel veranderd de laatste drie jaar. Voorheen was ik een pure buitenspeler die graag een snelle voorzet gaf maar door blessures werd ik bij DUNO ook eens rechtsback gezet en dat beviel me enorm goed. Ook speelde ik bij DFS weleens in de spits en ook daar voel ik me wel thuis. Het hangt er een beetje vanaf: als buitenspeler kan ik makkelijk aangespeeld worden maar als spits is dat anders." Het lijkt er in ieder geval op dat UDI'19 een speler heeft binnen gehaald die gemotiveerd is en op vele posities kan worden ingezet. "Ik heb al twee keer meegetraind en vind het tot nu toe erg leuk. Ik speel weer ergens voor en dat is een fijn gevoel."

Leer beter voetballen op de skillsmiddagen bij VOW
‘Drive om te voetballen werd steeds minder ’

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)