zaterdag 04 juli 2020
5 minuten leestijd (1051 woorden)

Terugblik op voetbalweekend, de krenten in de pap

IMG_6825

0412-0492| Er werd weer druk gevoetbald in de regio, grofweg '0412-0492' genoemd. Alle wedstrijden nabeschouwen is zinloos, daarvoor verwijzen wij ons lezers naar de websites van de clubs. Daar zijn genoeg, al dan niet gekleurde, verslagen te vinden.We lichten er telkens wat opvallende dingen uit, met als aantekening dat de grotere clubs telkens wat aandacht krijgen.

Gemert ging in de derde divisie B met 4-2 onderuit bij Jong ADO. In de hofstad keken de Molenbroekers al snel tegen een 3-0 achterstand. De ontketende Lance Duijvestein scoorde drie keer achter elkaar en zou uiteindelijk ook het slotakkoord voor zijn rekening nemen. Een in opbouw zijnde team als Gemert kan een keer tegen dit soort nederlagen aanlopen. Jong ADO is ook bij uitstek een elftal waarvan niemand van tevoren weet wat te verwachten. Technisch zitten dit soort elftallen altijd goed in elkaar en dat ondervonden ook de zwart-witten. Toch kwamen de gasten goed terug na de pauze. Ralf Kemper en Stijn van den Broek zorgden voor 3-2 waarna de Hagenezen nadrukkelijk wankelden. Uiteindelijk zorgde een counter dus alsnog voor 4-2 en moest Gemert met nul punten terug naar Brabant.

In Veghel maakten Blauw Geel'38 en O.S.S.'20 er een enigszins teleurstellend schouwspel van. Er viel zaterdagavond weinig te genieten voor de fans al kun je het ook van een andere kant bekijken. Koploper O.S.S.'20 leverde feitelijk in mentaal opzicht een prima prestatie door ook in Veghel weer overeind te blijven en zelfs nog te gaan winnen ook: 0-1. De Ossenaren moesten doordeweeks namelijk aan de bak tegen TOP Oss, in het kader van de KNVB Beker. Een energievretende aangelegenheid welke ook nog eens schlemielig met 1-2 werd verloren. Als je dan drie dagen later, als amateurclub, toch ook weer de lastige uitwedstrijd bij Blauw Geel weet te winnen…….tja, dan ben je echt een vette kampioenskandidaat. Het was Tim Waterink die na ruim een half uur spelen scoorde toe hij op aangeven van Joep van den Rande met een delicaat boogballetje het net wist te vinden. Blauw Geel had wellicht een punt verdiend maar kwam niet verder dan een schot tegen de paal (Sander Egmond) en een poging van Martijn van Kessel welke de dwarsligger teisterde.

In de Hoofdklasse B sneed UDI'19 zich bij SV Meerssen ernstig in de vingers door legio kansen onbenut te laten en slechts met 1-1 gelijk te spelen. Trainer Lodewijk de Kruif merkte laatst op dat het gebrek aan scorend vermogen best een probleem vormt voor zijn team. Des te opvallender was het dat topscorer Sam Wassenberg in Zuid Limburg buiten de ploeg was gelaten. De trainer wilde niets veranderen nadat Wassenberg afwezig was geweest en zijn team twee keer won. Het goede nieuws was dat de Udenaren ook zonder Wassenberg de ene na de andere kans creëerde, het leek wel een schiettent bij vlagen. Paul van der Vlist had alleen al zeker vier keer kunnen scoren. Op een gegeven moment was hij de doelman voorbij maar raakte hij alsnog de paal. Op een gegeven was het echter toch Raoul Oomen die het net wist te vinden waardoor de zege eraan zat te komen. Door een kopbal van Richard Hannon (1-1) kwamen de Limburgers echter weer langszij en vlak voor tijd kwamen de bezoekers zelfs goed weg toen een goal van Agit Sahan werd afgekeurd. En Lars van Geelkerken pakte nog rood vanwege een doorgebroken speler. UDI eindigde de wedstrijd echter in stijl toen Ferhat Coskun in de toegevoegde tijd een niet te missen kans alsnog over het doel werkte.

Op D'n Uil in Erp moesten de fans van de thuisploeg een teleurstelling wegslikken want de eigen favorieten gingen met 1-3 onderuit tegen SC 't Zand. Emiel van der Sanden zorgde tussendoor voor 1-1 maar uiteindelijk wilde het niet vlotten voor trainer Jurgen van Wanrooy en zijn manschappen. Vlak voor tijd kreeg ook nog Luuk van der Steen vanwege een omstreden 'elleboogstoot'. SV TOP en Alverna besloten in Oss op 2-2. Aram Pusters was weer eens belangrijk door in de slotfase de gelijkmaker te produceren.

In 2H versloeg Heeswijk Volkel met 3-1. Scheidsrechter Maik Opsteen had de wedstrijd goed onder controle, het was Heeswijk dat ene 2-0 voorsprong nam via Stef Adank en Jules Heerkens. Toen Bob Linders 2-1 maakte werd het spannend maar Terry van Steenbergen zorgde voor het slotakkoord: 3-1.

In Wijbosch ging het er weer eens 'op' tussen WEC en het naburige VOW uit Zijtaart. De gasten voelden zich bestolen doordat een 'glaszuivere'goal werd afgekeurd. Volgens trainer Jordy van Boxtel was het echt meters geen buitenspel. Hoe dan ook trok WEC met 3-1 aan het langste eind.

In de kelderklasse, de vijfde klasse E, gebeurde er iets zeer vervelends tijdens het duel Keldonk – Fiducia. Halverwege de tweede helft werd Keldonk-spits Tom van den Broek wilde getorpedeerd door de doelman van de gasten die zeker dertig meter uit zijn goal was gekomen maar net te laat kwam. Van den Broek moest het bekopen met een op drie plaatsen gebroken kaak en wat zoek geraakte tanden. De kleedkamer zag er na het wegvoeren van de onfortuinlijke Van den Broek uit als een waar bloedbad, De aanvaller werd naar Nijmegen afgevoerd om geopereerd te worden. De wedstrijd zelf was een achtbaan met veel mooie goals, afgewisseld met vreselijke fouten. De teamgenoten van Van den Broek haalden alsnog de kastanjes uit het vuur door in een tumultueuze slotfase een 1-3 achterstand om te buigen in een 4-3 overwinning. Peter van Zutphen, ingebracht als pinchhitter scoorde de laatste twee Keldonkse goals.

In dezelfde klasse was Erik van den Bosch voor Boerdonk. Van den Bosch, door trainer Johan Strouken de 'Boeringse Romario' genoemd, de grote man in het duel bij Irene. In Gemonde scoorde Van den Bosch drie van de vier Boerdonkse goals: 2-4. De geel-zwarten, dit jaar de beschikking hebbend over aardig wat goede spelers uit Gemert, sluiten daardoor weer een beetje aan bij de subtop van de klasse.

Dankzij Rens van de Rakt won FC De Rakt de derby met Odiliapeel: 4-1. Van de Rakt, dit seizoen weer terug in het eerste elftal, scoorde twee keer. Trainer Eus Marijnissen was in zijn nopjes: "Een verdiende zege maar we moeten zeker nog beter gaan voetballen. " FC Uden behaalde een punt bij WHV, dit jaar aardig versterkt, doordat Robin van de Ven in de dying seconds nog 2-2 maakte. 

Bob van den Berg is dit jaar de verrassende 'recht...
Nabeschouwing amateurweekend 073

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 04 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)