zaterdag 29 februari 2020
3 minuten leestijd (697 woorden)
Aanbevolen 

Theo van den Boogaard is terug en mag volgend jaar bij allebei 'zijn' clubs werken: "Een soort droomcombinatie."

Technische-Commisie-700x456gemert De nieuwe TC van Gemert

AARLE-RIXTEL/GEMERT| Theo van den Boogaard is sinds december terug in Nederland en alweer een paar maanden actief bij zijn jeugdliefde ASV'33 als assistent van trainer Johnny Nooijen. Vanaf komend seizoen gaat de ex-betaald keeper van Helmond Sport en MVV eveneens aan de slag bij zijn andere grote liefde Gemert. Van den Boogaard: "Anthony Geurts en Arnaud van den Wijngaard kregen het te druk in de technische commissie. Ze kwamen bij mij uit en ik wilde graag weer wat doen bij Gemert."

Door: Willy Rooyakkers

Dat houdt echter niet in dat Van den Boogaard (53) weer gaat stoppen in Aarle-Rixtel. "Nee want het bevalt goed. De samenwerking met Johnny is erg fijn. Hij laat me ook regelmatig besprekingen doen bijvoorbeeld. Ik voel me echt gewaardeerd hier en laten we wel zijn: ASV'33 is altijd in mijn hart gebleven. Toen ik elders voetbalde kwam ik nog steevast iedere zondagmorgen om acht uur in de kantine. Dan zag ik iedereen binnendruppelen, dat was vaste prik. Ik bleef dan meestal tot de tijd dat ik naar Gemert moest bijvoorbeeld." 

Progressie

Natuurlijk is het niveau bij de tegen degradatie knokkende vierde klasser anders dan hij gewend was. "Dat weet je van tevoren maar dat wil niet zeggen dat het niet leuk werken is. Je ziet ook snel progressie als je iets aangeeft. Zo konden we moeilijk scoren maar toen hebben we onze voorstopper voorin gezet en liep het beter. Wij moeten in deze klasse echt op resultaat spelen want we proberen erin te blijven. Op termijn moeten we echter ook aan de manier van voetballen werken, meer verzorgder spel ontwikkelen. Natuurlijk is het anders: in het begin konden we bijvoorbeeld nooit écht anderhalf uur trainen omdat ze de ballen nog moesten halen. Ik vind: trainen is trainen. Anderhalf uur lang. Maar ik vind het echt geweldig wat ik van die jongens terugkrijg. Daar doe je het voor, vandaar dat ik ook op het verzoek van het bestuur ben ingegaan om ook volgend jaar weer door te gaan." Maar hoe combineert hij dat dan met Gemert? "We hebben afgesproken dat ik eens in de twee weken op donderdagavond bij Gemert ben in plaats van bij ASV. Dan kan ik overleggen met Anthony en Arnaud, tevens zal ik de thuiswedstrijden van Gemert standaard bezoeken. Ik vind het echt geweldig om iets bij Gemert te mogen doen, het is een supermooie club. Toen ik terugkwam uit Spanje was er niet meteen iets voor mij wat bij me paste. En dat vond ik ook normaal want waarom iets veranderen omdat ik toevallig weer terug ben? Nee, dat was logisch. Nu kwam dit dan ter sprake en dat zag ik meteen zitten. In het verleden ben ik ook al diverse jaren binnen de technische commissie actief geweest." Overigens is alles in goed overleg tussen de besturen van beide clubs gegaan. Dit tot grote vreugde van Theo van den Boogaard die een combinatie van zijn twee droomclubs mag gaan vervullen. "Voor mij is dat zeker een droomcombi."

Familie

Een paar jaar geleden vertrok Theo van den Boogaard samen met zijn vrouw naar het zuiden van Spanje om daar een nieuw leven op te bouwen. Ze hadden het daar prima maar vanwege een paar hardnekkige redenen ontstond er toch steeds meer heimwee. "Ik heb vier zussen waarmee ik enorm close ben en bij mijn vrouw veranderde ook wat in de familie. Daar kregen we het steeds moeilijker mee, je zit dan ineens ver weg voor je gevoel. Daarnaast merkte ik ook dat ik zo vergroeid ben met dat voetballen dat ik er bijna niet zonder kan. Je hebt je hele leven iets gedaan met dat voetballen, als dat dan ineens wegvalt is dat zwaarder dan ik verwachtte. De mensen hier in Aarle-Rixtel vonden mijn stap ook al raar: 'Jij zonder voetbal, dat kunnen we ons niet voorstellen Theo!'. Ze hebben gelijk gekregen."  Hij is dus weer terug, het regionale voetbal heeft weer een markante persoonlijkheid in de armen gesloten. Nu alleen nog oppassen dat ASV'33 niet degradeert. "We hebben de laatste twee wedstrijden geheel onnodig en onterecht verloren. Hierdoor zijn we zeker nog niet veilig, we moeten keihard werken de komende weken maar ik heb er alle vertrouwen in."

[met filmpje goal] 019-keeper Sem Verhoeven kan UD...
Gemert raakt publieksspeler Sander Vereijken nu al...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 29 februari 2020

Captcha afbeelding

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)