1 minuten leestijd (294 woorden)
Aanbevolen 

Timmermans stopt voorlopig jaartje als trainer

Roland Timmermans (52) stopt na dit seizoen 'voorlopig voor een jaar' als trainer in het amateurvoetbal. De Schijndelaar is momenteel trainer bij DSC in Kerkdriel en was daarvoor als hoofdcoach werkzaam bij Zwaluw VFC in Vught en Helvoirt.

door Kees van der Zandt

Timmermans is als trainer met behoorlijk succes bezig aan zijn derde seizoen bij de grootste voetbalclub uit de Bommelerwaard. Al in oktober vorig jaar wilde het bestuur van DSC daarom zijn aflopende contract verlengen. ,,Maar ik vond het nog tijd genoeg om dat in de winterpauze te doen", laat Timmermans weten. Maar onlangs liet de Schijndelaar het bestuur van de club weten na dit seizoen 'voorlopig voor een jaar'te stoppen als trainer. ,,Het heeft helemaal niks met DSC te maken, want ik heb het prima naar mijn zin. Het is een mooie club, waar ik in alle rust kan werken. Maar ik heb het momenteel ontzettend druk met mijn dagelijkse werkzaamheden, ook privé wordt er een behoorlijke wissel op me getrokken. En het trainen van een club kost je toch 25 uur per week. Daarom heb ik besloten om minimaal een jaartje te stoppen als trainer. Die beslissing heb ik met mijn volle verstand genomen. DSC hoeft niet bang te zijn dat ik komend seizoen bij een andere club aan de slag ga."

Stoppen is dus niet definitief

Timmermns benadrukt dat het voorlopig voor een jaar is dat hij stopt. ,,Ik las op regionale sites dat ik helemaal stop na dit seizoen. Als trainer. Maar dat is absoluut niet het geval. Komend seizoen zal ik ervaren hoe het leven is zonder het trainen van een club en daardoor meer tijd voor andere dingen heb. Dan zal ook blijken of ik het ga missen of niet. Definitief gestopt ben ik dus nog niet. En over een jaar zien we wel weer verder." 

Edwin Verdonk over zijn beste trainer: 'Wap had on...
'El Buitre' na 30 jaar terug in De Vliert

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)