2 minuten leestijd (357 woorden)
Aanbevolen 

Trainer Pierre van Berkel geniet van kampioenschap Trinitas

Fusieclub Trinitas uit Oisterwijk, die drie jaar geleden ontstond uit een fusie van Taxandria, Oisterwijk en Nevelo, werd gisteren kampioen van de 3e klasse D. ,,Dit kampioenschap is zo goed voor de club joh " laat trainer Pierre van Berkel, geboren en getogen in Vught en tegenwoordig woonachtig in Helvoirt, weten.

door Kees van der Zandt

,,Het was een geweldige en onvergetelijke dag voor de club en voor mij", laat trainer Pierre van Berkel weten als hij terugblikt op de kampioensdag van Trinitas. Tweede Pinksterdag stelde Trinitas het kampioenschap, en promotie naar de tweede klasse, veilig dankzij 2-0 winst op FC Engelen. ,,Tot drie weken geleden leek het kampioenschap nog naar Gilze of Vlijmense Boys te gaan. Maar die ploegen lieten plots volop punten liggen en wij bleven maar winnen. We kregen in de wintepauze natuurlijk een geweldige kwaliteitsimpuls met de komst van oud-prof Zilja Azizov (ex FC Den Bosch en NEC) en met Job Vlellevoye hebben we natuurlijk een fantatische spits. Ik denk daarom dat ons kampioenschap gewoon verdiend is."

Meteen na afloop van het duel met FC Engelen werd het kampioenschap van Trinitas al uitbundig gevierd door de spelers, de honderden supporters en Van Berkel. ,,En vanmiddag gaan we nog opde platte kar door Oisterwijk en vanavond gaan we op bezoek bij de burgemeester met daarbij de bordesscene op het gemeentehuis. Mooi toch? " blikt Van Berkel met pretoogjes vooruit. Volgens de in Helvoirt woonachtige trainer is dit kampioenschap 'ontzettend goed' voor de club. ,,Trinitas is drie jaar geleden voortgekomen uit Oisterwijk, Nevelo en Taxandria. Dit was mijn eerste volledig uitgespeelde seizoen als trainer. De club heeft inmiddels 1300 leden en behoort daarmee tot de grotere clubs in Brabant. In het begin was de fusie nog wennen voor sommige leden. Maar nu is er helemaal geen sprake meer van cultuurverschillen tussen de leden. En daar helpt zo'n kampioenschap natuurlijk wel aan mee."

Van Berkel debuteert komend seizoen, net als Trinitas, in de tweede klasse. ,,Ik kijk er nu al naar uit. Ik ben benieuwd of de KNVB ons indeelt in West Brabant of bij Emplina. Maar eerst nog even nagenieten van dit kampioenschap hoor." 

TMV op zoek naar de ziel, deel 22, Town weer back ...
Gemert doet wat het kan in topper maar de batterij...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)