zaterdag 04 juli 2020
3 minuten leestijd (516 woorden)
Aanbevolen 

Trainerscarrousel draait vroeger dan ooit

meulendijk Op deze foto staat Erik Meulendijk ,huidig trainer van Prinses Irene

Het is medio oktober en de meeste amateurclubs hebben pas vier wedstrijden gespeeld. Desalniettemin is nu al bekend dat verschillende trainers komend seizoen vertrekken bij hun huidige clubs of hun lopende contact hebben verlengd. De trainerscarrousel draait dit jaar vroeger dan ooit. Maar of dit een goede zaak is echter zeer de vraag.

door Kees van der Zandt

In een grijs verleden, toen de trainers nog lange jassen en soms zelfs deftige hoeden tijdens wedstrijden droegen en ze nog niet werden getutoyeerd door spelers, was het allemaal anders. Pas ruim na de winterstop gingen bestuursleden van clubs toen in overleg met trainers over al dan niet verlengen van het contracten. Soms werden er toen zelfs door clubs advertenties in de krant geplaatst voor een nieuwe trainer.

Maar de laatste decennia draait de trainerscarrousel meestal al in november, terwijl de competitie dan nog niet eens halverwege is. Clubs willen blijkbaar kost wat kost op hun nieuwjaarsrecepties bekend kunnen maken dat de zittende trainer heeft bijgetekend of wie zijn opvolger wordt. Dit jaar draait die carrousel zelfs vroeger dan ooit. Want terwijl de competitie nog uiterst pril is , en in de meeste klassen pas vier ronden zijn gespeeld, is nu al bekend dat verschillende trainers komend seizoen vertrekken bij hun huidige club hebben verlengd op alle niveaus.Zo lieten John de Wolf van tweede divisionist Spakenburgen Manfred van Erp van derdeklasser BMC uit Berlicum nu al weten na dit seizoen te vertrekken bij hun huidige clubs. Uiteraard geven de trainers aan 'tot en met de laatste minuut zich in te blijven zetten'voor hun clubs. Het zal ongetwijfeld zo zijn, maar het is natuurlijk maar de vraag hoe een spelersgroep reageert op een trainer, die al in zo'n vroeg stadium zijn afscheid aan kondigt. De competitie was amper begonnen toen de afgelopen weken Marc van Delft bij vierdeklasser Nulandiaen Erik Meulendijk bij tweedeklasser Prinses Irene al hun contract verlengden voor de volgend seizoen. Die clubs en trainers zullen ongetwijfeld uiterst tevreden met elkaar zijn, maar het blijft opmerkelijk dat die verlenging van contracten al gebeurt in een fase dat het seizoen amper is begonnen.

,,Het is inderdaad opmerkelijk dat trainers en clubs tegenwoordig al zo vroeg in het seizoen bekend maken of ze al dan niet met elkaar doorgaan. Ik geloof ook niet dat het goed ivoor de motivatie s dat spelers nu, na vier wedstrijden,al weten dat hun trainer volgend seizoen vertrekt", laat trainer John Laponder van derdeklasser Zwaluw VFC uit Vught weten. ,,Maar ja, iedereen doet er tegenwoordig blijkbaar aan mee, want ik heb deze week ook al een gesprek met het bestuur over mijn toekomst bij Zwaluw. "Navraag bij bestuursleden en trainers in de regio leert dat niemand aan kan geven wat de reden is dat die carrousel tegenwoordig al zo vroeg draait.,,Het is weliswaar een snelle tijd en ik begrijp best dat clubs en trainers op een bepaald moment zekerheid willen voor volgend seizoen. Maar om daarover al beslissingen te nemen na vier competitiewedstrijden, en er nog van alles kan gebeuren, is eigenlijk volkomen belachelijk", klonk dit weekend niet onterecht in een bestuurskamer in de regio.  

Hazem Ben Rouba over zijn stormachtige debuut bij ...
Joop Daniëls ontwikkelt zich bij Gemert: "Ik wou g...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 04 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)