5 minuten leestijd (1093 woorden)
Aanbevolen 

UDI'19 begint desastreus aan nieuwe seizoen "Ze hebben geen idee wat ze moeten doen lijkt het"

IMG_0440 Jeroen van Schoonhoven tikt met de borst door (Foto's: Tismarvoetbal)

UDEN| Vorige week hadden we op deze plek nog een enthousiast verhaal met UDI-watcher Fons Boekelder die repte over een prima voorbereiding. Hij vertelde er wel bij dat het weinig zou zeggen over de competitie omdat de Udense fans al (te) vaak zijn teleurgesteld. Zondagmiddag trapten de Parkzichters om het 'echie' af tegen AWC en het verliep slechter dan eigenlijk iedereen had kunnen verwachten. De tricolores ging op vrij zieltogende wijze namelijk met 0-3 ten onder. Een absolute valse start dus maar gelukkig zijn er nog 27 wedstrijden te gaan.

Door: Willy Rooyakkers

Na al die jaren op Sportpark Parkzicht ontelbare boeiende, slechte, fraaie en saaie duels te hebben gezien prikkelde het deze eerste zondag in september ouderwets om toch weer eens de seizoensouverture van het nieuwe UDI'19 mee te gaan maken. Bij het sportpark aangekomen leek het aardig druk want de parkeerplaats stond ouderwets vol en er hing een gezellige geroezemoesachtige sfeer. De Udenaren hadden overigens de coronamaatregelen goed op orde, laat daar geen onduidelijkheid over bestaan.

Afwezigen

We komen wat supporters tegen als we naar onze plek lopen. "Heb je het al gehoord? Ted Heijckmann is geschorst dus is er niet bij. Willem Tieben is ook afwezig, hij schijnt niet zo goed in zijn vel te zitten. Weet je wie er weer rechtsbuiten speelt? Tuuufffaaaannn ! Dat geloof je toch niet?”

Als ik dan vraag waarom Anwar Tuithof niet in de basis staat schudt deze fan het hoofd: "Nee, hij is niet helemaal fit, zit op de bank. Je mag gerust weten dat ik er alweer een hard hoofd in heb." Eenmaal op de tribune aangekomen zijn de oude persplaatsen geblokkeerd. "Ja, sorry ook voor jou! Corona he, kijk daar mag je zitten." Zo gezegd zo gedaan. Als de wedstrijd begint ziet de opstelling van UDI'19 er inderdaad wat anders uit dan je zou verwachten. De normale rechtsachter Tufan Koca staat mee voorin terwijl voormalig aanvallende middenvelder Lars van Geelkerken rechtsback is. Van Geelkerken, heel opvallend, bemoeit zich deze middag ook niet met directe vrije trappen rond de zestien. En dat terwijl hij op dat gebied toch een Lasse Schöne-achtige reputatie heeft hoog te houden. Roald van Hout, groot geworden als rechtsbuiten, fungeert als tien en aanvallende middenvelder Raoul Oomen houdt het veld breed op links. De Udenaren hebben vervolgens de pech dat AWC een enorm vervelende tegenstander blijkt. Niet alleen qua voetbal, ook fysiek is het er niet echt lekker tegen ballen. Scheidsrechter Gijs Stevens had dit de kop in kunnen drukken maar weigerde categorisch om kaarten te geven bij toch behoorlijk pittige, en soms zelfs vieze, overtredingen.

Aannames

Beide teams speelden in een 4-2-3-1 systeem en omdat het er dus fel aan toe ging ontstond er overal op het veld veel strijd. Van goed voetbal was nooit geen sprake, de teams kwamen niet in het ritme. UDI'19 bouwde te traag op, wat minder lag aan de verdedigers maar meer aan het middenveld dat vaak teveel moeite had met de eerste balaanname. Hierdoor kwam er nooit flow en snelheid in de aanvallen. De nieuwe centrumspits Jeroen van Schoonhoven deed eigenlijk alles goed. Hij legde ballen goed af, buffelde slim met zijn schaduw Idar Kramer en was een aanspeelpunt. Aan Van Schoonhoven lag het zeker niet maar hij kreeg vervolgens geen enkele ondersteuning. De thuisploeg had wel twee keer recht op een strafschop: duwen bij een kansrijke kopbal voor Thijs van der Linden en even later een stevige tackle op Oomen, maar tot uitgespeelde kansen kwam men niet. Aan de andere kant leverde een domme overtreding van de terugverdedigende Koca een vrije trap op. Trainer De Kruijf zag dit aankomen: "Niet doen Tufan, ben slim Tufan, geen overtreding maken." De vrije trap volgde en Safa Kizir schampte vervolgens bij de eerste paal richting verre hoek: 0-1. Vlak voor de pauze moest Koca naar de kant. "Het is klaar', zei hij veelbetekenend, wijzend naar zijn linkerhamstring. Tuithof kwam nu toch in het veld waardoor Oomen naar de andere vleugel verdween. Op slag van rust dan de enige mogelijkheid voor UDI'19 in de eerste helft. De inzet van Van Schoonhoven werd van de lijn gehaald.


Restverdediging

In de rust geloofden sommige UDI-fans er nog wel in. "Na zo'n goede voorbereiding moeten we vandaag beter kunnen. Misschien moet Gijs Toonen erin, die is snel jongen, niet normaal." Een gevatte andere fan: "Nou dan mag hij dat van mij zometeen tonen."En warempel: AWC kwam net na de hervatting even onder druk te staan. Er kwamen een paar aardige kansen. Rick Wouters stuitte op doelman Mitchel de Kluis en na een prima actie van Oomen kon Tuithof er net niet goed genoeg bij met zijn hoofd om van dichtbij binnen te knikken. Even later dan echter de koude douche: na notabene een eigen vrije trap werd de bal afgeslagen en was de restverdediging totaal niet op orde. Even daarvoor had Lars van Geelkerken met een kamikazeredding nog de 0-2 kunnen voorkomen maar nu was er geen houden meer aan. Daan Pauwels kon simpel alleen doorgaan en scoren. De wedstrijd was hiermee eigenlijk gelopen hoewel Jeroen van Schoonhoven met een slimme inzet nog de paal raakte en in kansrijke positie voorlangs kopte. AWC kreeg veel ruimte in de tegenstoot maar speelde het niet altijd goed uit. Toch scoorde men via rechtermiddenvelder Fren Stevens nog de 0-3 nadat Safa Kizir onbaatzuchtig had breed gelegd.Een dikke zeperd voor de Udenaren die volgende week naar Klein Zundert mogen. Heijckmann is dan weer inzetbaar maar Koca waarschijnlijk niet. "Moerse Boys is ook een lastig potje, waar hebben we vandaag naar zitten kijken? Serieus: ze weten niet wat ze moeten doen. Zucht…..", aldus een fan. Gelukkig kan het volgende keer weer allemaal heel anders zijn. Dat is voetbal.

UDI'19| Vos, Van Geelkerken, Van der Linden, Van Lankveld, Wouters (82. Smits), Walk, Van den Broek (72. Toonen), Van Hout, Koca (43. Tuithof), Van Schoonhoven, Oomen.

Robin Walk in duel
Roald van Hout is de wanhoop nabij
Wietse van Lankveld begint aan de zoveelste opbouw
Tufan Koca raakte geblesseerd aan de hamstring
Stijn van den Broek
Stijn van den Broek in duel
De ongelijke strijd van TOP Oss
Nemelaer mag wat minder bescheiden zijn. Trainer V...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)