5 minuten leestijd (929 woorden)
Aanbevolen 

UDI'19-watcher Fons Boekelder ziet weer licht aan het einde van de tunnel "Maar niet teveel verwachten, het is al te vaak misgegaan"

26316431-8596-4a51-8f0e-2d81b46f4d62 Fons Boekelder in actie als radioverslaggever (Eigen foto)

UDEN| Wie kent Fons Boekelder niet in het amateurvoetbalwereldje? Overal waar UDI'19 speelt kom je de inmiddels 72-jarige Udenaar (geboren in Megen) immers tegen. Hij was leider van het 1e elftal, van het 2e team, lid van de sponsorcommissie, actief binnen de supportersclub, scorend aanvaller van het walking footballteam maar bovenal…….supporter in hart en nieren. We kijken met hem vooruit naar het nieuwe seizoen.

Door: Willy Rooyakkers

Fons Boekelder volgt UDI'19 al minimaal dertig jaar en heeft schitterende successen meegemaakt. De laatste pakweg tien seizoenen is het echter vaak kommer en kwel geweest, af en toe was er een succesje maar de lijn naar beneden bleef constant doorlopen. De bodem lijkt nu echter toch bereikt, de bittere gifbeker is zo ongeveer uitgelikt, de Parkzichters vertonen weer wat signalen van herstel. Dat vindt zeker ook Fons Boekelder. "We hebben een hele goede voorbereiding gedraaid. Je wint met 9-1 van Prinses Irene bijvoorbeeld. Dan zeggen de mensen: ja, tegen een tweede klasser. Ik zeg: ga maar eens negen keer scoren tegen een tweede klasser, als dat lukt ben je goed bezig. We speelden ook tegen Kleve, een sterke Duitse club. Zeg nu zelf: in Duitsland ligt het niveau toch hoger dan hier? Wij winnen er gewoon met 2-0 van, dat vind ik knap."

Verwachtingen

Hoewel Boekelder positief uitkijkt naar het nieuwe seizoen blijft hij echter gereserveerd. "Ik ga geen te hoge verwachtingen uitspreken want het is al te vaak misgegaan. We hebben met UDI'19 zware jaren gehad. Waar dat aan lag? Tja, moeilijk te zeggen. Het kan soms aan de trainers hebben gelegen maar ook de spelers uiteraard. Ik vind dat we dit jaar voor de Top 5 moeten gaan en dan zien wat er mogelijk is. Je hebt in deze Hoofdklasse B te maken met sterke tegenstanders als Baronie, Halsteren, IFC en OJC Rosmalen. Als ik naar ons programma kijk dan zou je zeggen dat je na vier wedstrijden meer weet. Daarna wacht OJC Rosmalen immers. Maar eerst maar eens die eerste potjes goed doorkomen, dan praten we verder." Eerder sprak Fons over de eerste vijf wedstrijden overigens. "Ja, klopt maar Leonidas is al weggevallen. Schijnbaar ging daar nogal wat geld om maar nu zijn ze teruggetrokken."

Selectie

Fons Boekelder loopt meestal gewapend met pen en papier rondom het veld. Links en rechts een praatje makend, zijn mening toetsend bij wat andere 'kenners' of fans. Hij denkt dat de selectie er aardig goed doortimmerd bij staat inmiddels. "Stijn van de Broek is een degelijke controleur en Ted Heijckmann beschikt over veel loopvermogen. Ik verwacht veel van Anwar Tuithof, samen met Heijckmann moet hij onze nieuwe spits Jeroen van Schoonhoven bedienen." Boekelder is lyrisch over de Ravensteinse spits. "Ik kijk bijna alle trainingen en ik geniet echt van deze jongen. Hij scoort uit alle standen en is goed in alles wat een spits moet beheersen. Hij kan kaatsen, een bal aannemen en is beweegbaar. Ik vind het onbegrijpelijk dat hij bij Blauw Geel zo weinig aan bod kwam." Overigens is Ralph Vos de nieuwe keeper, hij beslechtte de strijd met Michiel Merks in zijn voordeel. "Ik kan daar niet over oordelen, dat was close blijkbaar."

Lodewijk de Kruijf

Ondertussen is de gepokt en gemazelde UDI-watcher erg content met trainer Lodewijk de Kruijf: "Je kunt aan hem merken dat hij zelf gevoetbald heeft. Ik kan je verzekeren dat je dit niet bij iedere trainer zo merkt. Ja, Bas Gösgens had dat ook. Lodewijk doet het goed, is geen type die veel onder de fans komt of zo maar dat hoeft ook niet." Zondag begint de competitie, AWC uit Wychen komt op bezoek. Fons zou Fons niet zijn als hij niet alle statistieken voor de dag kan toveren. "De laatste drie keer hebben we van ze gewonnen maar dat zegt niet veel natuurlijk. Ik weet niet of ze zich goed versterkt hebben. Dat weet ik van andere tegenstanders ook niet, al heb ik wel geprobeerd om dat uit te zoeken. Dat valt echter nog niet mee. Ik weet dat Halsteren weer bij NAC geshopt heeft en ze waren al best sterk vorig seizoen. Wij wonnen daar wel door een goede rebound van Roald van Hout overigens. Mooi om te zien dat Roald weer de oude lijkt, dat is belangrijk voor UDI."

Ongemakken

Ondanks wat fysieke ongemakken kijkt de krasse zeventiger ("Zou je niet zeggen he!") uit naar het zoveelste nieuwe seizoen. "Ik heb vernauwingen in de bloedvaten. Dat begint net boven mijn knie en loopt door tot de liezen." De doktoren waren aanvankelijk negatief maar Fons Boekelder laat zich er niet onder krijgen en loopt inmiddels weer redelijk. "Wij moeten gewoon met Gemert en Blauw Geel in de derde divisie spelen, qua financiële mogelijkheden geloof ik niet dat we op ze achterlopen. Ik ben kritisch op UDI, mijn cluppie, maar ik ga niet mee in negativiteit, daar kan ik niet tegen. Maar geloof me: het enige wat ik wil is een goed presterend UDI 1. Zo denk ik ook dat we te vaak de slag missen als het gaat om talentvolle spelers uit de regio. Ik denk echter dat we echt op de goede weg zijn nu maar we moeten er wel hard voor blijven werken." En dan met een knipoog: "Ik zie tegenwoordig veel tattoos in onze ploeg. Misschien schrikt dat eindelijk weer eens wat tegenstanders af haha." De tijd van de ideale schoonzonen is voorbij. "Zo is dat." Wie Fons zondag liever wil horen dan zien moet de radioafdeling van de Osse zender DTV aanzetten."Ja, ik doe normaal gezien commentaar voor ze maar heb nog niets gehoord. Maar ze zijn altijd nogal laat haha."

Nemelaer mag wat minder bescheiden zijn. Trainer V...
Blauw Geel – talent Ben van den Nieuwenhof: snelhe...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)