2 minuten leestijd (388 woorden)

Van Geffen en Nemelaer hebben de perfecte match

Trainer Theo van Geffen uit Rosmalen heeft zijn contract met Nemelaer met een jaar verlengd. Van Geffen is al vijf jaar, tot volle tevredenheid werkzaam van het bestuur en de spelers, werkzaam bij de eersteklasser uit Haaren. Zijn assistent Rick te Riele heeft ook de intentie om zijn aflopende contract bij Nemelaer te verlengen.

door Kees van der Zandt

Van Geffen kwam in 2018 naar Nemelaer als opvolger van Omer Kaya, die destijds wegens privé-omstandigheden stopte als trainer. Het klikte meteen tussen de voormalige topscorer van Schijndel, OJC Rosmalen en Nivo Sparta en spelers en supporters van de dorpsclub. Zijn directe manier van communiceren en het feit dat hij ook oog had voor het tweede elftal en de jeugd van de club werden volop gewaardeerd. ,,Theo is een goede en fanatieke trainer en een gezellige ven, die precies bij onze club past", hoor je dan ook met regelmaat zeggen door spelers en clubmensen op sportpark 't Walzaadje in Haaren, de thuishaven van Nemelaer. Andersom heeft Van Geffen het ook prima naar zijn zin bij de dorpsclub, waar presteren en gezelligheid moeiteloos worden gecombineerd . ,,Ik voel me bij deze warme club als een vis in het water met een gemotiveerde en getalenteerde spelersgroep, waarin nog volop rek zit, en een geweldige staf. Het is echt heerlijk werken hier", liet Van Geffende afgelopen jaren steeds weten, als hij zijn contract weer met een seizoen had verlengd.

Eersteklasser Nemelaer bestaat nagenoeg helemaal uit zelfopgeleide spelers. Wat zelden voorkomt op dit niveau, waar door sommige clubs volop spelers worden gehaald en betaald. Desondanks kwam de Haarense ploeg de afgelopen vijf jaar nooit in degradatiegevaar. Sterker nog Nemelaer speelde bijna steeds in het linkerrijtje van de ranglijst en pakte drie jaar geleden zelfs een periodetitel. De rest van de club is ook meegegroeid met het niveau van de hoofdmacht. Zo speelt bijvoorbeeld het tweede elftal nu reserve hoofdklasse. Van Geffen ziet daardoor nog steeds volop perspectief bij de club en verlengde daarom deze week zijn aflopende contract met een jaar. Het wordt zijn zesde jaar als hoofdtrainer bij Nemelaer. Treedt Van Geffen daarmee in de voetsporen van clubicoon Piet Drijvers, de huidige coach van ODC die 16 jaar trainer van de Haarense club was? ,,Wie zal het zeggen? . Ik heb het in ieder geval prima naar mijn zin hier", laat Van Geffen lachend weten. 

'Keuze voor 'Kruisstraat' is puur op gevoel'
Lege stadions, zalen en sportparken. Terecht of af...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)