4 minuten leestijd (899 woorden)
Aanbevolen 

Voetbaldier Youssef Laaroussi (,,Ik sterf met de bal op het veld") kijkt uit naar nieuwe club RKVV Keldonk. Appie Tahir, Yassine Boughalegh en Emirahn Usta eerste aanwinsten, zondag cruciaal promotieduel

Youssef Laaroussi heeft ambities met RKVV Keldonk (screenshot youtube)

Bij Blauw Geel kende iedereen ex-betaald voetballer Youssef Laaroussi als een sociale en bevlogen jeugdtrainer. De inmiddels 49-jarige Veghelaar had op het Prins Willem Alexander Sportpark onder meer de 019, 023 en het 2e elftal onder zijn hoede. Momenteel is Laaroussi actief als de technische baas bij vijfde klasser Irene in Gemonde maar binnen afzienbare tijd is hij te zien als trainer-coach van het ambitieuze RKVV Keldonk.

,,Ik werd benaderd in december door Keldonk", laat Youssef Laaroussi weten. ,,De klik was meteen daar, dat voelde ik gewoon. Ben op gesprek gegaan, de spelersgroep vond ik erg leuk. Natuurlijk kende ik al een aantal spelers van uit mijn tijd bij Blauw Geel dus dat scheelde, die spraken tegelijk de juiste ambities uit, ze wilden ervoor gaan."

Door: Willy Rooyakkers

Ambitieus

Youssef Laaroussi was vroeger zélf een getalenteerde voetballer. Hij begon bij Blauw Geel en vertoefde daarna als aanvaller verschillende jaren in de opleiding van PSV. Uiteindelijk ontwikkelde hij zich tot een verdienstelijke speler op het tweede professionele niveau, en later de top van het amateurvoetbal. Lachend: ,,Ik heb eigenlijk overal in de regio wel gespeeld, behalve bij UDI'19." Kijkend op zijn cv zien we clubnamen als FC Eindhoven, Telstar, JVC Cuijk, Schijndel, Geldrop en SV TOP voorbij komen. ,,Ik was ook nog even in België."

Dat we hier te maken hebben met een écht voetbaldier lijkt een understatement. Laaroussi: ,,Ik sterf met de bal op het veld zeg ik weleens. Dat zit gewoon in mijn genen, dat krijg je er ook nooit meer uit."

De mensen in Keldonk kunnen zich opmaken voor een ambitieus mannetje. Dat hij zich nu op een voetbaltechnisch wat lager level begeeft maakt hem niets uit. ,,Op elk niveau heb je te maken met dezelfde principes. Ik mag met mijn diploma's tot en met de tweede klasse trainen maar je moet ergens beginnen. Bij Irene kwam ik binnen omdat mijn oude maatje Pascal van de Brand me vroeg. Ik werk daar met veel plezier, we hebben telkens rond de achttien gasten die komen trainen. Dan kun je dus ook echt ergens mee aan de gang."

Toch moest hij wel af en toe slikken. ,,Ja, het sociale na de wedstrijd is belangrijker dan ik gewend was, de derde helft zeg maar. Ik heb daar veel van geleerd in de zin van daar op de juiste manier mee om te gaan. Ik denk dat we daar goed in zijn geslaagd."

Wordt getrokken aan sterkhouders

Ook bij Keldonk zal hij hiermee te maken krijgen. ,,Ja, maar dat is niet erg. Het gaat erom hoe het voor de rest serieus wordt opgepakt. Ik heb van iedereen de toezegging dat ze gaan blijven, ook van alle sterkhouders dus. Maar je weet het natuurlijk nooit zolang de deadline van de KNVB niet is verstreken." Toch wordt er achter de schermen gefluisterd dat het nog maar de vraag is of bijvoorbeeld sterspeler Koen van Deurzen de lokroep vanuit Beek en Donk kan weerstaan. Jurgen van Wanrooij is immers aldaar trainer van Sparta'25 en werkte jarenlang prima met Van Deurzen samen bij RKVV Erp. Laaroussi: ,,Ik heb er een goed gevoel over, daarom is het belangrijk dat we zo'n jongen iets kunnen bieden."

Prima nieuwe spelers

Mede daarom, en sowieso om de selectie nog verder te stutten, is de nieuwe trainer alvast blij om te kunnen melden dat Appie Tahir (22), Emirahn Usta (18) en Yassine Boughalegh (34) zich binnenkort op Sportpark De Koulberg in voetbalkledij laten zien. ,,Appie is een vaardige middenvelder die onder Niels van Casteren bij Blauw Geel in de selectie zat. Yassine speelde de laatste jaren vooral in de zaal maar was daarvoor ook een vaardige multifunctionele voetballer die we bij Keldonk goed kunnen gebruiken denk ik. Emirahn is eveneens een technisch prima geschoolde speler, hij was afgelopen seizoen actief in Blauw Geel 019-1." Overigens zijn er altijd nog meer voetballers welkom, in Keldonk staat de deur wagenwijd open wat dat betreft. ,, Uiteraard kunnen we qua kwaliteit nieuwe spelers gebruiken maar ook in de breedte is er zeker nog ruimte voor groei."

Scherpte vanaf het begin

Als trainer van Irene speelde hij al twee keer tegen zijn nieuwe club. Wat vindt hij van het team? ,,Er loopt onmiskenbaar individuele kwaliteit rond, er zit een goede spirit in de ploeg. Wel valt me op dat er vaak snel een achterstand wordt opgelopen, dat moet eruit. Gewoon scherp beginnen zou ik zeggen haha."

Voor het moraal, imago en de uitstraling van RKVV Keldonk zou het mooi zijn als er zondag op eigen veld gewonnen wordt van Leunen want dan mogen de bewoners van de Koulberg zich vanaf volgend seizoen opnieuw vierde klasser noemen. ,,Ja, maar dat is nog geen uitgemaakte zaak. De heenwedstrijd eindigde niet voor niets in 3-3, Keldonk moet vanaf de eerste minuut gas geven." Groot nadeel voor de Keldonkenaren is het gemis van Erik van Loon die op vakantie is. Van Loon geldt immers als één van de belangrijkste spelers en tevens is hij de leider van de achterhoede.

Promotie voor RKVV Keldonk zou een mooi afscheid betekenen voor de vaarwel zeggende huidige trainer Ruud Fleskens (71).

In verband met het Nederlands Elftal begint RKVV Keldonk – Leunen zondag al om 12 uur.

Van links naar rechts: Appie Tahir, Yassine Bougalegh en Emirahn Usta (Foto: RKVV Keldonk)
TMV op zoek naar de ziel, deel 24: de laatste thui...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)