3 minuten leestijd (651 woorden)
Aanbevolen 

Voetballer vv Helvoirt gaat politiek in: 'Gemeentebelangen past qua politieke kleur bij me''

Helvoirt wordt per1 januari samengevoegd bij Vught. Op 18 november zijn de verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad. De kandidaten van de zes deelnemende politieke partijen komen derhalve niet langer alleen uit Vught en Cromvoirt. Maar nu ook uit Helvoirt.

Luke van der Bruggen (28), is in zijn het dorp vooral bekend als voetballer van vv Helvoirt, staat als Helvoirtenaar op de lijst van Gemeentebelangen, de grootste partij uit de huidige Vughtse gemeenteraad. ,,Ik ben een tijd geleden benaderd voor de lijst van Gemeentebelangen voor de verkiezingen van de nieuwe raad", laat hij weten. ''Ik ben politiek gezien niet echt links of rechts en denk daarom dat een middenpartij als Gemeentebelangen goed bij mij past. Ik sta als nummer 18 weliswaar niet echt op een verkiesbare plaats op de lijst. Maar ik ga er de komende weken alles aan doen om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen voor de partij en mezelf."

door Kees van der Zandt

De politieke partijen in Vught gingen de afgelopen maanden naarstig op zoek naar kandidaten voor de nieuwe gemeenteraad. Een aantal daarvan was al jarenlang actief in de lokale politiek. Maar daarnaast werden er ook mensen benaderd die daarin nog geen ervaring hadden, maar wel volop maatschappelijk, cultureel en sociaal met hun dorp betrokken zijn. Het leverde een uiterst gevarieerde lijst op . Qua leeftijd en interesses zijn het vertegenwoordigers uit de gehele samenleving van Vught, Cromvoirt en nu dus ook Helvoirt voor de nieuwe raad, die in januari 2021 wordt geinstalleerd.

Het mag duidelijk zijn dat bij lokale verkiezingen vertegenwoordigers uit verenigingen als kandiaat-gemeenteraadsleden dikwijks een grote achterban hebben en op veel stemmen kunnen rekenen door hun betrokkenheid met de leden en de clubs. Op de lijst voor de nieuwe Vughtse gemeenteraad staan dan ook weer de nodige kandidaten uit deze geledingen


Opvallende naam op nummer 18 van de lijst van Gemeentebelangen, de grootste partij uit de huidige Vughtse raad , is Luke van der Bruggen (28) uit Helvoirt. Van der Bruggen is in het dorp vooral bekend als voetballer van de plaatselijke voetbalclub vv Helvoirt, waar hij al jaren in het eerste elftal speelt. ,,Ik sta weliswaar niet op een hoge plaats op de lijst, maar ga er tijdens de komende campagne wel voor om zoveel mogelijk stemmen voor de partij en mijzelf te halen", laat hij strijdbaar en gemotiveerd weten

Zijn ploeggenoten bij vv Helvoirt reageerden wat ongelooflijk toen bekend werd dat hij op de lijst van Gemeentebelangen zou komen voor de komende raadsverkiezingen. ''Politiek is toch niks voor jou? '' werd door zijn ploegmaats van Helvoirt tegen hem gezegd in de kantine en kleedkamer van de tweedeklasser. ,,Ik volgde de politiek ook niet op de voet", geeft Van der Bruggen toe

Van der Bruggen zei ook niet meteen ja toen hij werd benaderd voor een plek op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Vught door lijsttrekker Bregje Pijnenburg van Gemeentebelangen en zijn vrendin Britt Vissers. ,,Ik heb me eerst behoorlijk ingelezen in de standpunten van de partij voordat ik akkoord ging. Ik kwam tot de conclusie dat de partij niet links of rechts is, maar gewoon gematigd en er voor de hele bevolking. Daarom past Gemeentebelangen ook helemaal bij mij qua politieke kleur en ook samenstelling van de lijst met kandidaten van alle leeftijden en uit alle geledingen van de samenleving."

Van der Bruggen, in het dagelijkse leven werkzaam in de zorg bij De La Salle in Boxtel, is de komende weken druk bezig met campagne voeren en flyeren in Helvoirt, Vught en Cromvoirt. ,,Hartstikke leuk om te doen en een mooie ervaring om mee te maken. " Een prognose over het aantal stemmen dat hij hoopt en denkt te halen doet hij niet. ,,Door de corona crisis heb je tot dusverre bija geen contact met kiezers. Het gebeurt bijna allemaal digitaal. Maar omdat het amateurvoetbal momenteel stilligt heb ik wel meer tijd om campagne te voeren. Dus blijkt dit nadeel evengoed zijn voordeel te hebben voor mij en de partij, Haha."

Ronnie Buitenkamp verlengt bij TOP Oss, vertrekt b...
Tismarvoetbal, maar blijft leukste spelletje

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)