3 minuten leestijd (507 woorden)

Voorbeschouwing amateurvoetbal 073 gebied Voetbal als opmaat voor 11-11

REDACTIE| Veel trainers en spelers van amateurclubs uit Den Bosch en omgeving zullen maandag in Oeteldonk te vinden zijn, waar met 11-11 het carnavalsseizoen wordt geopend, om gezellig een pilsje te pakken. Maar als opmaat voor deze feestelijke dag wordt er dit weekend nog wel nog volop gevoetbald in de Bossche regio. Zo kan in het zaterdagvoetbal het Bossche BLC in de derde klasse de eerste periodetitel pakken met een overwinning op en bij NOAD'32 in Wijk en Aalburg. De onverwoestbare senior John Huisman , trainer van BLC, en met zijn 72 jaar zo'n beetje 'de Dick Advocaat van het amateurvoetbal', is er uiteraard op gebrand om die prijs te pakken. Maar bij tegenstander NOAD '32 zal trainer Rob van Loon, stadgenoot van Huisman, er uiteraard alles aan doen om dat te verhinderen.

Door: Kees van der Zandt

OJC kan zich zondag in de hoofdklasse B in de thuiswedstrijd tegen LONGA revancheren voor de schlemielige nederlaag die het vorige week in de slotfase leed tegen Juliana'31. In de eerste klasse C een interessante ontmoeting tussen Nemelaer en Rhode. De ploeg uit Haaren wordt sinds drie jaar getraind door Theo van Geffen, die deze week voor een jaar verlengde bij de dorpsclub. John Meijs is sinds dit seizoen werkzaam als trainer bij de ploeg uit 'Rooi'. Van Geffen was in de jaren negentig een veel scorende spits bij OJC Rosmalen en werd daar ondermeer getraind door Meijs. Ze zijn inmiddels gewaardeerd een gerespecteerde trainers in het amateurvoetbal. Zo was Meijs na zijn periode bij OJC trainer bij ondermeer TOP, UDI'19 en RKDVC terwijl Van Geffen als trainer met succes werkzaam was bij Maliskamp, Haarsteeg en Nivo Sparta. Van Geffen en Meijs zijn twee totaal verschillende trainers. Van Geffen heeft tijdens wedstrijden en trainingen het hart op de tong en staat middenin de spelersgroep. Meijs is wat meer ingetogen en staat wat minder dicht bij de spelers, maar zijn deskundigheid is net zo groot als die van Van Geffen .Spelers die onder Meijs en Van Geffen hebben gewerkt blijken nog steeds veel respect en waardering te hebben voor de twee. Dat respect tussen de trainers is er onderling ook en het weerzien zal ongetwijfeld hartelijk zijn. Afgelopen seizoen won Nemelaer met grote cijfers van Rhode. Maar toen had de Haarense ploeg nog wel de beschikking over topscorer Joeri Vugts ,vorig seizoen goed voor maar liefst 29 goals, die nu door een zware blessure is uitgeschakeld.

In de tweede klasse H kan Helvoirt, dat vorige week tegen SVSSS de eerste wedstrijd won van dit seizoen, zondag stunten met een zege bij koploper Vianen Vooruit. Emplina, waar trainer Willam van Overbeek voor twee jaar bijtekende, wil zich tegen Olympia revancheren voor de nederlaag van vorige week, In de derde klasse C , dat wemelt van ploegen uit Den Bosch en omstreken, maken nog maar liefst zeven ploegen kans op het winnen van de eerste periodetitel. De sites van die clubs kunnen u, al dan niet met gekleurde verslaggeving, daar ongetwijfeld alles over vertellen .Iedereen veel succes dit weekend en, voor degenen die 11-11 gaan vieren, veel plezier maandag!!
Overzicht verslagen clubwebsites derde divisie: kr...
Voorbeschouwing op het 0412-0492 weekend Gemert t...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)