woensdag 05 augustus 2020
5 minuten leestijd (993 woorden)

Voorbeschouwing op het 0412-0492 weekend Gemert treft cupfighter Groene Ster / Boekel en Volkel moeten van onderste plek af

Thuiswedstrijd-voor-site-700x456 Gemert ontvangt Cupfighter Groene Ster

REDACTIE| Veel voetballiefhebbers weten momenteel even waar Heerlerheide ligt want nog geen twee weken geleden was het aldaar, op Sportpark Pronsebroek om precies te zijn, waar Groene Ster het voor elkaar speelde om eredivisionist VVV Venlo uit het nationale bekertoernooi te knikkeren. We kijken vooruit naar het voetbalweekend en pikken er wat leuke duels uit.

In de derde divisie B ontvangt Gemert bovengenoemd Groene Ster. Beide teams kennen elkaar door en door want het lijkt wel of er geen duel is in de top van het amateurvoetbal dat de laatste jaren vaker op de rol heeft gestaan. De twee clubs troffen elkaar telkens in de competitie maar ook in bekertoernooien. Ondertussen hebben de Limburgers geloot tegen AZ, een leuk affiche voor ze maar misschien ook wat afleidend van het gebeuren dat er werkelijk toe doet: de competitie. Beide teams moeten zondag winnen om aan te sluiten bij de top van de ranglijst. Gemert is bezig aan een alleraardigst seizoen maar tegen Groene Ster voor de tweede keer achter elkaar verliezen zou inhouden dat het momentum ten negatieve gedraaid wordt. Dat mag dus niet gebeuren. Leuke wedstrijd !

Blauw Geel'38 reist in dezelfde klasse naar Beverwijk alwaar promovendus DEM wacht. De gastheren hebben zeker nog wat punten nodig om niet teveel achterop te raken terwijl de gasten uit Veghel de goede start van de competitie weer eens een vervolg moeten geven. Blauw Geel'38 lijkt best mee te kunnen doen met de bovenste teams maar dan zullen er wel weer wat goede resultaten moeten volgen. De derde divisie B laat toch steeds meer een kentering zien ten gunste van de teams uit deze regio. Het is niet voor niets dat O.S.S.'20 bovenaan staat en dat Gemert vrij makkelijk instroomt. Blauw Geel kan dus ook nog doorgroeien en is daar feitelijk wel mee bezig maar het laatste stapje blijkt nog even een moeilijke.

Koploper O.S.S.'20 krijgt ADO'20 op bezoek. De Ossenaren staan inmiddels zes verliespunten voor op de nummer drie OFC terwijl HSC'21 daar nog tussenin staan maar wel een wedstrijd meer heeft gespeeld en virtueel op een grotere achterstand staat geparkeerd. O.S.S.'20 doet het echt super de laatste jaren, men bouwt op De Rusheuvel aan iets heel moois. Het is nu ondertussen wel zover dat adel verplicht om zondag van de gasten uit Heemskerk te winnen. Een mooie luxeprobleem.

In de Hoofdklasse B sneed UDI'19 zichzelf vorige week lelijk in de vingers door bij SV Meerssen een karrenvracht aan kansen om zeep te helpen. Zonder goalgetter Sam Wassenberg, tandenknarsend op de bank, creëerden de Udenaren kans op kans wat zeker positief te noemen was. Alleen als je dan niet weet te scoren heb je alsnog een groot probleem. Zondag komt Silvolde naar Parkzicht, dit duel moet gewonnen worden door de Udenaren. Lars van Geelkerken zal er niet bij zijn want hij ontbreekt de komende weken. De kans lijkt aannemelijk dat Tufan Koca, de laatste weken opvallend genoeg opgesteld als rechtsbuiten, weer naar de backpositie teruggaat. Wassenberg is naar verluid nu een optie voor de vleugels maar voelt zichzelf een echte negen. Trainer Lodewijk de Kruif zal er de komende nachten zeker nog even goed over nadenken.

In de eerste klasse C gaat SV TOP op bezoek bij de amateurs van NEC Nijmegen. De twee respectievelijke proftakken delen een jeugdopleiding, de clubs kennen elkaar goed. Dus ook de amateurs. SV TOP doet het weer niet onaardig met elf uit zeven maar zal toch willen winnen in De Goffert. Tegelijkertijd wordt er een aantal kilometers verderop in Wijchen ook afgetrapt tussen Alverna en RKVV Erp. Erp moet nog wat wedstrijden inhalen en staat daarom iets lager dan in feite de realiteit weergeeft. Het zal zeker nog een lang seizoen worden voor trainer Jurgen van Wanrooy en zijn manschappen maar aan de andere kant zijn het voor de fans wel iedere week leuke potjes met aansprekende tegenstanders.

Sparta'25 doet het redelijk in 2F, de winst van 1-2 bij NWC was vorige week een 'hele lekkere'. Nu moeten de groen-witten echter op eigen veld een vervolg geven aan deze morele boost. Met tegenstander Valkenswaard komt er een oude bekende op bezoek. Als Sparta wint doen de mannen van De Donk 'gewoon' bovenin mee. Mierlo-Hout doet het in deze klasse nog beter. De blauw-witten zijn simpelweg kandidaat voor de titel. Zondag gaat de reis naar die andere club in Valkenswaard: De Valk. Die club met die prachtige oude houten tribune. Hier zit echter vaak bijna niemand op: wat een verkwisting van pure football culture!

Ondertussen doen Boekel Sport en Volkel het dit jaar niet zo goed. Volkel heeft nog als excuus dat de tweede klasse een hoger niveau is dan ze gewend zijn. Dat Boekel Sport echter ook onderaan staat, in de derde klasse D, is niet al te best voor een club van deze grootte. Boekel is vergelijkbaar met clubs als Erp, Volkel en Heeswijk maar presteert beduidend minder. Degradatie naar de huidige vierde klasse zou echt een dieptepuntje zijn. Zover is het echter nog lang niet, het seizoen is net bezig. Zondag komt het sterk presterende FC Schadewijk langs. De Ossenaren doen mee in de top van de klasse, niet slecht voor het kleine clubke met de noodgebouwen die dienst doen als bestuurskamer en kleedruimtes. Ook Helmondia'55 doet bovenin mee, de Helmonders zouden dit seizoen een tijdperk in stijl kunnen afsluiten met een kampioensschaal. Zondag spelen de bewoners van De Braak thuis tegen SCG'18 uit St. Michielsgestel.

De verrassende koploper van 4H is SCMH. De groen-witten uit Mariaheide ontvangen zondag SIOL uit Cuijk. Omdat SCMH het zo goed doet zou het leuk zijn als de fans uit 'De Hei' zondag even massaal komen kijken. Notabene moeten ze het dit jaar doen zonder de naar Erp vertrokken Bob van den Berg maar toch staat men dus bovenaan in de vierde klasse. Knap hoor.


ZIE HIERONDER: HIER ZIJN ALLE UITSLAGEN / PROGRAMMA'S TELKENS TE VINDEN


Hier is het volledige programma te vinden en op zondagavond rond 18 uur alle uitslagen
Voorbeschouwing amateurvoetbal 073 gebied Voetba...
Bas Gösgens zit weer prima in zijn vel

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
woensdag 05 augustus 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)