2 minuten leestijd (493 woorden)

Voormalig ploegmaat Memphis Depay wordt trainer SV Olland

Remco Kivit (28) uit Vught wordt komend seizoen trainer van SV Olland. Het wordt de eerste club als hoofdtrainer van de voormalige keeper van PSV, FC Den Bosch (beiden in de jeugd), Zwaluw VFC en Helvoirt. ,,Zelf voetballen is door blessures niet meer mogelijk. Maar voetbal blijft mijn grootste passie en als trainer wil ik zo ver mogelijk komen"

door Kees van der Zandt

Voetbal neemt al van kinds af aan een belangrijke plaats in in het leven van Remco Kivit. Op jonge leeftijd werd hij al gescout door PSV. Bij de Eindhovense topclub speelde hij in de jeugd ondermeer samen met international Memphis Depay, die momenteel bij Atletico Madrid furore maakt. ,,Je kon toen al zien dat hij boven de rest uitstak en hij liet ook altijd duidelijke merken als hij het ergens niet mee eens was. ", weet Kivit nog. Toen het bij PSV niet tot een doorbraak kwam speelde hij nog een paar jaar in de jeugd van FC Den Bosch. Maar uiteindelijk kwam hij toch weer terug bij Zwaluw als keeper. ,,Jammer en zonde dat een doorbraak er in het betaald voetbal voor mij niet in zat. Maar het was toch een leerzame tijd bij Den Bosch en PSV , die ik niet had willen missen".

Als keeper ging het Kivit aanvankelijk voor de wind bij zijn terugkeer in het amateurvoetbal. Bij Zwaluw en later Helvoirt groeide hij uit tot een uiterst betrouwbare sluitpost. Maar een chronische blessure noopte hem twee jaar geleden om te stoppen met actief voetballen. Kivit zat niet bij de pakken neer en ging trainersdiploma's halen. ,,Zelf voetballen is door die blessures helaas niet meer mogelijk . Maar voetbal blijft mijn grootste passie en als trainer wil ik nu zo ver mogelijk komen." Vorig seizoen was Kivit al trainer van JO-19 bij Zwaluw en momenteel traint hij het tweede elftal van de club uit zijn woonplaats. Daarnaast is de voormalige keeper nu ook nog assistent trainer in de jeugdopleiding van Willem II. Komend seizoen staat hij als hoofdtrainer voor het eerst op eigen benen bij vijfde klasser SV Olland. ,,John Laponder, de hoofdtrainer van Zwaluw, wist dat ik ambities had om hoofdtrainer te worden. Samen met hem hebben we de vacatures die open stonden nagekeken en uiteindelijk kwamen we uit bij SV Olland uit. Een mooie dorpsclub net als Zwaluw en Helvoirt, waar ik met veel plezier heb gekeept. Ik heb er ontzettend veel zin. Het is de bedoeling dat ik enkele jaren hoofdtrainer blijf bij Olland en er iets neer probeer neer te zetten. Maar uiteindelijk zou ik toch graag op termijn hoofdtrainer van Zwaluw willen worden. Want dat is toch de club voor mij, waar het allemaal begonnen is als voetballer."

Olland krijgt met Kivit weliswaar een debuterend hoofdtrainer. Maar de voormalige keeper maakte als speler al de nodige bekende trainers mee. Zoals Wim van der Horst en Peter Uneken.,,Daar heb ik veel van geleerd en natuurlijk neem je dat mee in je eigen carrière als trainer""

Kampioenschap gloort voor clubs in 073-gebied
Jordy Thomassen geniet van bekersuccessen De Treff...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)