2 minuten leestijd (428 woorden)
Aanbevolen 

Voormalig trainer Kusters mist alleen de derde helft in de kantine

Frank Kusters (59) uit Den Bosch is dit seizoen, na 21 jaar gestopt, als trainer in het amateurvoetbal. ,,Het leven zonder trainen bevalt me hartstikke goed", laat hij weten. ,,Maar ik mis wel de gezelligheid van de derde helft na de wedstrijden met spelers en supporters in de kantine."

door Kees van der Zandt

Den Dungen, Nevelo uit Oisterwijk , Oirschot Vooruit, MVV'58 uit Meteren , SCI uit Sint-Michielsgestel, ONI uit 's Gravenmoer en TGG, BLC en OSC'45 uit Den Bosch.Bij deze negen voetbalclubs, zo'n beetje verdeelt over de hele provincie Brabant, was Frank Kusters de afgelopen 21 jaar werkzaam als trainer. Na het afgelopen seizoen hield de Bosschenaar het voor gezien als oefenmeester. ,,Ik heb een drukke baan die heel veel tijd kost bij een Franse bank,die steeds moeilijker te combineren is met het geven van training", laat hij weten.,,Bovendien vond ik het na zo'n lange tijd op het veld staan, als je bijna zestig bent, mooi geweest om nog langer training te geven."

Kusters zegt met plezier terug te kijken op zijn periode als trainer. ,,Het was een mooie tijd met sportief gezien natuurlijk ups en downs. Maar ik heb het overal heel goed naar mijn zin gehad. Bij Den Dungen bijvoorbeeld was ik trainer van het eerste elftal en voetbalde er 's morgens bij de veteranen, waarmee ik twee keer kampioen werd. Dat waren heel gezellige en mooie tijden."De makkelijk pratende Bosschenaar zegt het trainen na zoveel jaar niet te missen. ,,Het is toch wel lekker dat je nu na je werk ook echt vrij bent. Trainen is weliswaar leuk, maar het kost je heel veel tijd met wedstrijd voorbereidingen.En je kunt ook nooit eens spontaan een weekendje weg gaan met je vriendin. Dan kan nu ik niet meer train wel. Het leven zonder trainen bevalt me daarom ook prima tot dusverre en ik heb het tot dusverre ook nog geen minuut gemist. Wat ik wel een bevaetje mis is de gezelligheid van de derde helft in de kantine met spelers en supporters van de clubs waar ik trainer was."

Toch kruipt het bloed bij Kusters , die als voetballer actief was bij FC Den Bosch, Wilhelmina, BVV en DESK, waar het niet gaan kan. Want hij is sinds dit seizoen jeugdscout bijDen Bosch. ,,En ga ik kijken naar de wedstrijden van mijn zoon en naar de talentvolle zoon van mijn vriendin, Sebastiaan van Bakel, diehet bij Den Bosch goed doet bij de beloftes en al een paar keer is ingevallen in het eerste elftal. Trainer word ik weliswaar niet meer, maar voetbal laat me nooit los." 

Eredivisie spelen blijft het doel van Sven Blummel
'Helmond Sport en hoofd jeugdopleiding BVV een pri...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)