2 minuten leestijd (403 woorden)

'Wel campagne voeren, maar geen aspiraties als raadslid '

Frans Paymans (61), geboren Vughtenaar en oud-voetballer van NEC, is lijstduwer voor de Stadspartij Nijmegen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. ,,Omdat de ideeën van de partij me aanspreken ga ik wel campagne voeren de komende weken, maar ik heb geen aspiraties om raadslid te worden."

door Kees van der Zandt

''Ga je Rutte opvolgen? " en "Word je burgemeester van Nijmegen? ". Zomaar een willekeurige greep uit de vele reacties van voetbalvrienden op het Facebook van Frans Paymans. De oud-voetballer van NEC deelt daarop mee dat hij op de lijst van de Stadspartij Nijnegen staat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. ,,Het is blijkbaar nog steeds ongebruikelijk dat een voetballer of oud-voetballer politiek actief is", laat Paymans aan ons weten. ,,Maar ik vind die reacties wel leuk hoor. Het is toch een bewijs dat ze me niet zijn vergeten."

De kans dat Paymans ook daadwerkelijk in de gemeenteraad van Nijmegen wordt gekozen is overigens vrij klein. ,,Ik sta op nummer 39, een bijna onverkiesbare plaats. Dan moet je wel heel veel stemmen halen om te worden gekozen. Zeker in een stad als Nijmegen met zoveel studenten die veelal landelijk stemmen. Maar ik heb ook geen aspiraties om raadslid te worden hoor. Ik ga wel campagne voeren voor de Nijmeegse Stadspartij de komende weken. Omdat de standpunten van de partij me erg aanspreken. Het is een partij met goede mensen. Niet echt links of rechts georiënteerd. Maar een partijtje dat zich echt inzet voor de plaatselijke bevolking "

Paymans was al eerder lijstduwer voor de Nijmeegse Stadspartij in 2011 en 2016 maar kon destijds geen campagne voeren omdat hij kanker had. Door een Amerikaans meisje als stamceldonor te vinden is hij daarvan inmiddels volledig genezen. ,,Ik geniet tegenwoordig ook pas echt na van mijn voetbalcarrière in de jaren tachtig en negentig als ik terugkijk. Toen ik speelde stond ik daar niet zo bij stil. Maar het is toch wel mooi dat ik als eenvoudige voetballer uit Vught meer dan driehonderd wedstrijden in het betaalde voetbal met NEC heb gepeeld tegen topspitsen als Romario en Dennis Bergkamp." De voormalige verdediger zegt binnenkort een kijkje te gaan nemen bij Zwaluw VFC , de amateurclub uit zijn geboorteplaats Vught. ,,Ze hebben daar een Wall of Fame in de kantine met spelers die het tot het betaald voetbal hebben gebracht. Zoals Hans Gillhaus, Jos van Herpen, Wilbert Goossens en Erik Meulendijk. Lijkt me kei leuk om me daar tussen te zien hangen."

'Peter Bijvelds wordt de nieuwe technisch eindvera...
Frank Brands ziet volop perspectief bij Rhode

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)