zaterdag 04 juli 2020
4 minuten leestijd (880 woorden)
Aanbevolen 

Werk aan de winkel voor technische commissies

Blauw-Geel38-785x512

 UDEN/GEMERT| Het is weer de tijd van de spelerswisselingen. De kruitdampen rondom de traditionele stoelendans der amateurtrainers zijn nog maar net in steeds kleiner wordende kringetjes richting de horizon verbannen of het gaat alweer over vertrekkende en komende leden van de spelersgroep. We kijken even beschouwend naar een paar 'topclubs' in de regio Oost Brabant.

Door: Willy Rooyakkers

Bij Gemert hebben ze de zaakjes de laatste jaren steevast goed voor elkaar. Met een relatief smalle beurs slaagt de technische commissie van deze volksclub er toch telkens weer in een leuke selectie in elkaar te timmeren. En dat terwijl de zwart-witten in twee jaar tijd ook zelf ontdekte pareltjes als Ruben Rodrigues en Sander Vereijken alweer na één seizoen hebben moeten afstaan aan een BVO. Natuurlijk zit het soms ook lekker mee: zo kwam Thijs van Pol na een uitstapje bij TOP Oss uit eigen beweging weer terug, daarbij lucratievere aanbiedingen negerend. Alles bij elkaar stond het frame als een huis en leek Gemert niets in de weg te staan om verder te bouwen aan een nog sterker sportief fundament. Maar ineens kwam daar FC Wezel Sport op de proppen. Uit onverwachte hoek kwamen daarmee dusdanige bedragen op tafel waardoor de Molenbroekers in één klap het veel scorende duo Thijs van Pol en Ralf Kemper aan het einde van dit jaar gaan kwijtraken. Een enorme klap, al zal men zoals altijd weer rustig blijven. Toch wordt het een enorme uitdaging om Gemert op het huidige niveau te houden (Top derde divisie). 

UDI'19

In Uden zijn er nog grotere problemen want de Parkzichters lijken nu echt te gaan waarmaken wat vele volgers al heel lang vreesden: men gaat richting onderkant hoofdklasse. Dit is allemaal een logisch gevolg van het beleid van het laatste decennium en vooral het niet anticiperen op wat er aan zat te komen. Zo wist men allang dat vele dragende spelers rond 2020 gestopt zouden zijn en dat de aanwas vanuit de eigen jeugd bij lange na niet goed genoeg van kwaliteit was om dit ook maar enigszins op te kunnen vangen. Men heeft wel de nieuwe trainer Lodewijk de Kruif een blijk van vertrouwen gepresenteerd door hem een 2-jarige verbintenis voor te leggen. Het is een teken van structuur op de langere termijn maar de vraag blijft ondertussen actueel of UDI'19 nog van wil is om met het eerste elftal op een aanvaardbaar niveau te blijven acteren. Voormalige concurrenten als O.S.S.'20, UNA, Blauw Geel'38 en Gemert lopen inmiddels met zevenmijlslaarzen bij de Parkzichters weg. Dat kan op zich een bewuste keuze zijn van UDI'19, maar dan is het misschien ook goed om naar de achterban te communiceren dat dit niveau voorlopig niet meer haalbaar is. We zullen de komende tijd gaan zien wat de strategie in Uden precies zal zijn. Proberen aan te haken zal inhouden dat men spelers moet gaan halen.

Blauw Geel'38

In Veghel is het rustig maar intern wordt er door de vijfkoppige BG-TOP (zo heet de TC in Veghel) volop vergaderd over de te volgen strategie. Blauw Geel is inmiddels de grote rivaal UDI'19 sportief gezien voorbij gestreefd, in Veghel kan men tegenwoordig met een gerust hart stellen een stabiele derde divisionist te zijn. Maar de vraag is: wat wil men nog meer in de toekomst? Als er namelijk ergens mogelijkheden liggen om de sportieve horizon verder te verbreden dan is het wel in Veghel. Qua stad, club, achterban en bedrijfsleven heeft Blauw Geel eigenlijk alles om op behendige wijze naar voren in het peloton te bewegen. Voor het eerst in enkele jaren komt er eindelijk wat aanwas vanuit de jeugd door, een steuntje in de rug voor de BG-TOP. Dit houdt in dat er een aantal seizoenen terug een goede basis is gelegd in de jeugd, dit heeft als voordeel dat Blauw Geel dus nu niet hoeft te gaan investeren in de breedte. De BG-TOP heeft dit waarschijnlijk ook ingezien en zal zich nu meer gaan richten op het versterken in de diepte. Dat wil zeggen dat er geen kwantiteit gehaald wordt, er is immers aanwas, maar er wordt gescout om twee of drie echte goede versterkingen binnen te hengelen. Hoewel het budget in Veghel niet verhoogd zal worden is dit toch een teken van het zetten van een nieuwe stap. Een teken dat het fundament inmiddels zo sterk is geworden dat men een nieuw sprongetje aan het voorbereiden is, zonder daarbij teveel risico te nemen. Het wordt de komende jaren interessant om te volgen wat de clubleiding verder gaat doen. Dat de technische organisatie goed staat is in ieder geval een feit.

O.S.S.'20

Wat men op De Rusheuvel doet qua eerste elftal is min of meer een wondertje. Het is een geweldige prestatie om deze club naar de tweede divisie te loodsen. Een proces wat al jaren aan de gang is. Natuurlijk onder leiding van de beleidsbepalers achter de schermen maar zeker ook door sterke performances van trainers als Maarten van Vugt en nu weer Bertran Kreekels. Dat er volgend jaar weer een sterk eerste elftal zal staan is dan ook een zekerheidje maar in de wandelgangen  zijn er ook clubmensen die kijken naar de rest van de vereniging. De vraag is dus wat men daarmee wil de komende tijd. Te ver achterblijven bij het eerste elftal is namelijk niet wenselijk voor een club met een 'kop en een staart'.


'Hulshoff was een geweldige trainer en fantastisch...
Toine Ketelaars over de opleiding van Gemert: "We ...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 04 juli 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)