zaterdag 29 februari 2020
5 minuten leestijd (902 woorden)
Aanbevolen 

Willem den Dekker komt bij Gemert tot verdere bloei: "Gemert is Erp in het groot"

PHOTO-2019-04-11-16-12-17 Willem den Dekker (links) in actie tegen UDI'19

GEMERT/ERP|  De inmiddels 20-jarige Willem den Dekker gold altijd al als een behoorlijk talent. Dat vonden ze bij FC Den Bosch ook, de Erpenaar speelde er een aantal seizoenen tot hij ineens terug wilde naar RKVV Erp. Den Dekker: "Het ging best goed, ik hoefde ook niet weg. Maar op één of andere manier was ik er nog niet helemaal klaar voor in mentaal opzicht, ik wilde  graag terug naar mijn vertrouwde omgeving." Het heeft hem goed gedaan, inmiddels is de middenvelder ook in Gemert een bepalende kracht. "Ik merk dat ik weer omhoog kijk, mijn ambities zijn terug." Willem den Dekker, zo jong als hij was, luisterde derhalve goed naar zichzelf en nam dus zodoende de juiste beslissingen. Knap.

Door: Willy Rooyakkers

Als 15-jarige keerde Den Dekker terug in de moederschoot van Sportpark D'n Uil in Erp. "Ik wilde lekker met vrienden ballen." Al gauw trok hij echter de aandacht van de trainer van het eerste team, Raymond Koenraadt. "Ja, Koenraadt wilde dat ik mee trainde en dat vond ik enorm spannend. Ik keek op tegen spelers als Yoeri Vissers die ik erg goed vond." Uiteindelijk bleef de middenvelder toch nog lang genoeg bij de 017 en 019  zodat hij het mooi kon afsluiten. "We werden nog kampioen met de 019, dus dat was erg leuk." Het talent viel echter niet meer te beteugelen zodat de overstap naar het eerste team alsnog relatief snel plaatsvond. Het werd een periode van vallen en opstaan maar achteraf bleek het toch ook zeker een hele nuttige tijd. "Ik denk dat ik die periode nodig had om volwassen te worden als voetballer. Ik had soms de neiging om teveel te willen doen en dat is lastig. Ik zit nu eenmaal vol energie en dat moet er dan uit. Daar had de trainer het ook weleens over met mij. Toch heb ik veel geleerd en mezelf goed kunnen ontwikkelen." Voor een beetje watcher was het echter wel duidelijk dat die soms wat driftige, maar ook zo getalenteerde, Willem den Dekker een niveautje hoger zeker zou aankunnen. 

Gemert

Al na zijn eerste seizoen in het eerste elftal meldden Gemert en UDI'19 zich in huize Den Dekker. "Met UDI'19 had ik alleen telefonisch contact maar met Gemert heb ik wel echt gesproken. Uiteindelijk besliste ik, ook in samenspraak met de mensen van Erp, dat ik nog een jaartje zou blijven. Een jaar later kon ik weer naar Gemert en UDI'19 terwijl ook Blauw Geel me benaderde. In Veghel had ik nog een gesprek met Peter Bijvelds maar mijn hart lag eigenlijk toen al bij Gemert. Tot op de dag van vandaag heb ik daar geen seconde spijt van gehad. Bij Gemert voelde ik me snel thuis. Het is een beetje Erp in het groot." Zijn start op Molenbroek was komeetachtig. "Ik begon furieus, speelde alles vanaf het begin." Tegen Nuenen kwam echter een soort van kantelpunt, Den Dekker brak zijn jukbeen. "Het zag er slecht uit, ik zou een wedstrijd of acht moeten toekijken. Na een paar dagen voelde het echter beter waardoor ik aangaf bij de club me niet bij de situatie te willen neerleggen. Ze kwamen toen met een masker." Dat was wel even wennen. "Ja, ze zeiden dat het zicht minder zou zijn maar daar wende ik eigenlijk snel aan. Het was meer lastig met koppen omdat het masker dan op mijn neus leunde. Dat was niet prettig haha." 

Dynamisch

De fans van Gemert vergaapten zich al snel aan het aanstekelijke spel van de jonge Erpenaar. Willem den Dekker brengt namelijk enorm veel energie met zich mee. Hij is dynamisch, sterk en gaat voorop in de strijd. Maar, heel belangrijk, en bij dat soort spelers ook redelijk zeldzaam: hij kan daarnaast ook nog eens technisch en positioneel enorm goed voetballen. Hij moet soms zichzelf beteugelen om niet zijn technische kwaliteiten onbedoeld te laten ondersneeuwen. "Ik begrijp wat je bedoelt. Ik geef dan soms zoveel in een wedstrijd dat ik bij een grote kans in de negentigste minuut onnodig niet meer fris ben en dan die bal er niet ingaat." Het zijn natuurlijk luxeproblemen voor de allroundspeler die Willem den Dekker nu eenmaal is. Wat vindt hij van het seizoen tot nu toe? "Ik denk dat ik het goed doe maar ik wil straks nog meer. Ik heb zeker mijn ambities, ik wil zien hoever ik kan komen." En qua team? "We laten het te vaak liggen op beslissende momenten. Bij UDI verliezen we onnodig als we de periode kunnen pakken. Tegen Baronie gaan we onderuit en afgelopen zondag geven we een belangrijke 0-2 voorsprong uit handen op het moment dat we in kunnen lopen op Baronie. Nu hebben we het niet meer in eigen hand." Hoe kwam dat? "Zij speelden goed voetbal, probeerden ook alles voetballend op te lossen. Het voelde soms alsof het twaalf tegen elf was. Maar toch hadden we het na een lastige fase goed in handen totdat we ineens in de fout gingen. Na miscommunicatie lag de 2-2 er in en toen gingen we alsnog de boot in." 

Verdubbelen

Hij gaat tussendoor nog weleens bij Erp kijken. "Jazeker, als ik tijd heb kom ik in de kantine en ook op zaterdag ben ik er weleens." Bij Gemert heeft hij ondertussen al 'ik weet niet precies hoeveel' assists op zijn naam en ook scoorde de loopsterke middenvelder al vijf keer. We stellen voor dat hij die cijfers richting volgend jaar moet gaan verdubbelen. "Ja, haha. Dat is goed, schrijf maar op."

Wietse van Lankveld en het gegroeide vertrouwen: "...
[Met mooie video's!) Sparta'25 doet erg goede zake...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Gast
zaterdag 29 februari 2020

Captcha afbeelding

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)