woensdag 05 augustus 2020
3 minuten leestijd (571 woorden)
Aanbevolen 

Zaalvoetbalicoon Pascal Langenhuijsen traint voortaan alleen nog maar zijn dochter

7e9e477d-76ed-40b1-a5c4-0768d5795139

SCHIJNDEL| Pascal Langenhuijsen (48) was zaalvoetbalinternational en speelde op het veld bij ondermeer Dordrecht'90 in de eredivisie.Anno 2019 hij alleen nog bij het voetbal betrokenals trainer van het meisjesteam van WEC in zijn woonplaats Schijndel.,,Ik heb weliswaar een prachtig mooie tijd gehad als speler , maar het is na zoveel jaar mooi geweest met voetbal en tijd voor andere dingen."

door Kees van der Zandt

Pascal Langenhuijsen behoorde met spelers als John de Bever, Edwin Grunholz, Joop Ludwig en Rene Marechal in de jaren negentig en het begin van deze eeuw tot de top van het Nederlands zaalvoetbal.Hij speelde bij destijds roemruchte zaalclubs als Bunga Melati, FCK De Hommel, FC Trimeur en de Bever Boys. Bovendien voetbalde Langenhuijsen maar liefst 63 interlands in de zaal voor Oranje , waarin hij 45 keer scoorde. Daarnaast was de technisch vaardige Schijndelaar op het veld actief bij onder meer Avanti'31, Wilhelmina Boys Schoten en Westerlo in België en bij Dordrecht'90, waarmee hij in de eredivisie voetbalde . Vanwege chronisch slijtage aan zijn knie stopte hij tien jaar geleden met actief voetbal.

Maar vergeten als (zaal) voetballer blijkt Langenhuijsen anno 2019 echter nog steeds niet. ,,Want ik word op mijn werk, als financieel adviseur bij de Rabobank, nog regelmatig aangesproken door cliënten van boven de veertig over mijn tijd als voetballer. En dat is altijd leuk om mee te maken natuurlijk."Langenhuijsen kijkt met veel plezier terug op zijn tijd als voetballer in de zaal en op het veld. ,,Ik heb gelukkig de gouden tijden van het zaalvoetbal in Nederland meegemaakt met volle sporthallen en volop aandacht voor de sport op televisie", blikt hij met plezier terug. ,,Ook het voetballen in de eredivisie met Dordrecht'90 in de eredivisie, samen met John de Bever was toch wel mooi om mee te maken. Omdat John en ik daar later in het seizoen instroomden vanuit de amateurs was de overgang naar de eredivisie met een hoger tempo en niveau en meer trainingen toch wel zwaar."

Terwijl veel van zijn vroegere teamgenoten actief in het voetbal bleven , en De Bever als volkszanger furore maakt ,verdween Langenhuijsen nadat hij tien jaar geleden stopte als voetballer helemaal in de anonimiteit. ,,Een bewuste keuze. Ik heb als speler weliswaar een hele mooie tijd meegemaakt, maar het is na zoveel jaar mooi geweest met voetbal en wil nu tijd maken voor andere dingen. Ik vind het trouwens wel leuk dat John de Bever momenteel zoveel succes heeft als zanger.Zijn nummers zijn weliswaar mijn genre niet , maar het is wel hartstikke mooi voor hem."

Toch kruipt het bloed bij de voormalige (zaal-) voetballer ook toch ook waar niet gaan kan. Want hij traint namelijk het meisjesteam van zijn dochter bij WEC in zijn woonplaats Schijndel. ,,Dat is ook heel leuk om te doen, en gezien mijn verleden als voetballer is het natuurlijk logisch dat ik speciaal let op de techniek van die meiden." Behoudens een bezoek aan een interland van het Nederlands vrouwenteam onlangs met zijn dochter is Langenhuijsen nog maar weinig langs de lijn van een voetbalveld te vinden.,,Ik heb in de zaal en op het veld bij in totaal wel tien verschillende clubs gespeeld. Daardoor is mijn binding metmijn vroegere clubs en met spelers van destijds natuurlijk veel minder als van iemand die maar een club heeft gespeeld,en daar regelmatig contact heeft met zijn vroegere ploeggenoten. Maar ik vermaak me in mijn vrije tijd prima hoor met mijn gezin en regelmatig een potje tennissen op recreatief niveau." 

Exclusieve column: De kijk van Jaap Knasterhuis jr...
Hazem Ben Rouba over zijn stormachtige debuut bij ...
 

Reacties 1

Gast - Roy Vermeulen op maandag 21 oktober 2019 12:56
Roy vermeulen

Een vd beste afmakers in de spits. Geen praatjesmaker.lekker rustig en scoren.
Was moeilijk om hem af te stoppen.Vroeger was het veel mooier dan nu. Gewoon een topper.

Een vd beste afmakers in de spits. Geen praatjesmaker.lekker rustig en scoren. Was moeilijk om hem af te stoppen.Vroeger was het veel mooier dan nu. Gewoon een topper.
Gast
woensdag 05 augustus 2020

Captcha afbeelding

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)