zaterdag 27 november 2021
3 minuten leestijd (659 woorden)
Aanbevolen 

Zwaluw hengelt met Luke Mohrmann voormalig jeugdinternational binnen, René Geerts terug naar OJC

mohrman

073| Vlak voor het sluiten van de overschrijvingsperiode in het amateurvoetbal haalde derdeklasser Zwaluw VFC uit Vught afgelopen weekend nog Luke Mohrman van derde divisionist Dongen binnen. Mohrman speelde eerder in de jeugd van PSV en Willem 11 en kwam tevens enkele keren voor het Nederlands Elftal onder de 18 jaar. Ook Rafael Larissa, afkomstig van vv Appingedam en in de jeugd spelend voor FC Groningen en SC Veendam komt volgend seizoen uit voor Zwaluw.

door Kees van der Zandt

,,Mohrman en Lerissa zijn via familie in contact gekomen met onze club" laat een woordvoerder van Zwaluw weten op de Facebookpagina van de club weten.,,Ze hebben meegetraind met ons eerste elftal en hebben daar een heel goed gevoel aan overgehouden. Die warme ontvangst heeft er voor gezorgd dat ze komend seizoen met veel plezier voor Zwaluw 1 uitzullen komen. Bij de grootste Vughtse voetbalclub keren Mehmet Alp (amateurs PSV)en Steffan Moes weer t erug op het oude nest. Nieuw zijn Rob Vermeulen (Geldrop) en Dax Kusmus (clubloos).

Bij OJC Rosmalen, de grootste en hoogst spelende club uit het 073 gebied onderging tijdens een ware metamorfose. Zo vetrokken Topscorer JaouadChraou en Ilias Zalmi vetrokken naar Unitas en gingen een groot aantal spelers naar het steeds populairder wordende zaterdagvoetbal.Zo verkaste ondermeerKay van den Boogaard naar WNC, Kay Huijgens naar Roda Boys, Yorrit Kanters Achilles'29en Melvin van Gestel naar WNC. Versterking kwam er ondermeer uit OJC 2, FC Den Bosch 019, Diego Meerveld van Achilles Veen en drie spelers van Blauw Geel'38, waaronder Jean-Claude van Aanholt broer van international Patrick van Aanholt. Aan de ervaren Willem Leushuis , trainer van OJC, de taak om van dit vreemdelingenlegioen een team te maken dat goed gaat presteren.

Willem Leushuis

Bij eersteklasser Nemelaer uit Haaren keert de 30-jarige spits Kevin van Kempen na drie jaar weer terug bij de club uit zijn geboorteplaats waarmee hij vergroeid leek. Van Kempen maakte de volledige opmars mee van Nemelaer van een anonieme vierde klasser tot een degelijke eersteklasser , met bijna louter spelers uit eigen opleiding. De spits had met zijn vele goals een groot aandeel in die Haarense successtory en leek met Nemelaer vergroeid. Maar toen OJC hen drie jaar geleden benaderde voor een overgang ging hij toch snel accoord. ,,Als je op zo'n leeftijd nog een kans krijgt om op een hoger niveau te voetballen mag je zo'n kans niet laten lopen", liet hij destijds weten. ,,Maar ik blijf natuurlijk wel 'een Nemelaer man'. Dus ik sluit hier ook mijn voetbalcarriere afhoor. " Van Kempen hield woord en is na drie jaar, twee bij OJC en eentje bij Achilles Veen, weer terug bij zijn eerste voetballiefde. ,,Mooi dat ik de afgelopen drie jaar bij OJC en Veen veel ervaring heb opgedaan. Die had ik niet graag willen missen. Maar ben blij dat ik nu weer terug ben bij mijn oude maatjes."

In de tweede klasse is het Bossche CHC nieuw. De fusieclub, die ooit is voort gekomen uit Hertogstad en Concordia SVD , lijkt favoriet voor de titel. De Bosschenaren hadden afgelopen seizoen een ijzersterke ploeg, die ongetwijfeld kampioen was geworden als het coranavirus geen roet in het eten had gegooid. Met de komst van voormalig BVV'er Stephan Netten en vooral spits Wesley Meeuwsen is CHC kampioenkandidaat nummer een. Meeuwsen was ooit een veelbelovende spits in de jeugd van FC Den Bosch, maar een doorbraak in het betaald voetbal zat er niet in voor de spits. Maar in de hogere regionen van het amateurvoetbal, bij ondermeer OJC, Blauw Geel, De Treffers en JVC Cuijk,bleek Meeuwsen de afgelopen jaren een echte topspits. Komend seizoen verwachten de kenners zo'n dertig goals. Clubs uit de regio als Emplina, Helvoirt, waar aanvoerder Roel Pullens is gestopt, EVVC en Real Lunet zullen er komend seizoen echter alles aan doen om juist tegen CHC te stunten."

Geerts weer op De Groote Wielen

Op de valreep van transferdaydeadline is René Geerts van O.S.S.'20 terug naar OJC Rosmalen gegaan. De ervaren middenvelder (30) was ook actief voor ondermeer Schijndel. 

1996| De Cup Final van BVV in De Kuip: ‘Het was sc...
Exclusieve column: De kijk van Jaap Knasterhuis jr...

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Hollandse Velden Banner

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)