1 minuten leestijd (286 woorden)

Zwaluw-icoon Jan Mangé wordt 80 jaar

Hij was uitbater van café De Koe in Vught en stond achter de bar bij De Paternoster in Den Bosch. Maar Jan Mangé is in de regio toch vooral bekend als hartstochtelijk clubman van Zwaluw VFC uit zijn woonplaats VughtHij was actief in allerlei functies bij de vereniging en volgt de club nog steeds op de voet. Deze week wordt Mangé 80 jaar.

door Kees van der Zandt

,,Waar is De Mangé ?'', ' klonk onlangs bij een uitwedstrijd in de nacompetitie van Zwaluw VFC toen Jan Mangé ontbrak wegens ziekte. Mangé, die deze week 80 wordt is namelijk sinds jaar en dag een vertrouwd gezicht bij de Vughtse club. Het is tekenend voor zijn bekendheid. Want in de regionale voetbalwereld is 'De Mangé' een bekend gezicht bij alle clubs. Hij is door zijn vlotte babbel engezellige persoonlijkheid al 64 jaar en niet te missen lid van de Vughtse voetbalclub.

Gevreesd midvoor

Mangé was 13 jaar een gevreesd midvoor van het eerste elftal van Zwaluw. Daarna was hij ondermeer leider van het succesvolle eerste elftal van de club , dat met trainer Jack van Rijs en spits Rene Marechal uitkwam in de eerste klasse. Ook was Mangé jarenlang beheerder van de kantine en presentator van de succesvolle hometrainwedstrijden bij Zwaluw. Mangé volgde en volgt de wedstrijden van het eerste elftal nog steedsop de voet. Vanwege zijn inzet en trouw voor Zwaluw is hij lid van verdienste bij de Vughtse club.

Met zijn vlotte babbel, gelardeerd met een dosis humor, is Mangé nog bij elke wedstrijd van 'zijn' Zwaluw aanwezig. ,,Als mijn gezondheid het toelaat wil ik dat zo lang mogelijk volhouden. Het blijft toch je cluppie", laat de clubman weten, die in de regio zo wordt gewaardeerd. 

Piet Drijvers heeft zijn draai gevonden bij ODC
Jos van Herpen voelt zich meer leraar dan trainer

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)