2 minuten leestijd (347 woorden)

Spelers Zwaluw VFC 1 laten hart spreken voor Oekraïne: 'Hopelijk gaan meer clubs actie voeren'

Zwaluw VFC doneert 1050 euro op Giro 555 ter ondersteuning van de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Martin de Laat, aanvoerder en topscorer van de Vughtse derdeklasser, nam het initiatfef voor de donatie in overleg met de sponsorgroep Business Sporting Groep.

door Kees van der Zandt

,,Afgelopen donderdag heb ik voorafgaand aan de training voorgesteld aan de spelers van ons team om geld te doneren om de mensen te ondersteunen in Oekraïne, die worden getroffen door de oorlog ", laat De Laat weten. ,,De bereidheid om geld te geven bleek groot. Logisch, want iedereen ziet dagelijks op televiste de vresleijke beelden uit Oekraïne van de oorlog, waar vele slachtoffers vallen en duizenden mensen vluchten naar veiligere landen. Dit laat niemand onberoerd "Uiteindelijk bracht de inzameling onder de spelers van het eerste elftal van Zwaluw 525 euro op. Business Sporting Vught, de sponsorgroep van de Vughtse club, verdubbelde het bedrag tot 1050 euro. Voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Alem werd zondagmiddag de cheque met de donatie door de spelers van Zwaluw symbolisch gepresenteerd. ,,Natuurlijk is het bedrag slechts een druppel op een gloeiende plaat", erkent De Laat. ,,Maar alle beetjes helpen en ik hoop dat meerdere clubs ons voorbeeld gaan volgen en ook doneren op Giro 555 om hulp te bieden. Want deze oorlog laat niemand koud."

De Laat weet en beseft dat voetbal in vergelijking met de oorlog in Oekraïne maar bijzaak is. Toch was hij als sportman teleurgesteld dat hij met Zwaluwzondag met 3-1 verloor van Alem. ,,Het loopt al een paar weken niet zoals het zou moeten bij ons en deze nederlaag zat er gewoon aan te komen. We zijn buiten het veld een hecht team, dat samen op stap gaat. Maar in het veld is er van die eenheid niet altijd sprake. Voorafgaand aan de competitie werden we door velen als kampioenskandidaat gezien. Maar dat maken we nog niet waar tot dusverre. Want we pakken wel regelmatig onze punten, maar het spel moet en kan veel beter. Gelukkig zijn we pas op de helft van de competitie. Dus nog alle tijd om ons spel te verbeteren."

Van Toekomst Troetelkind tot Westmaat Wanted
SCG'18 kiest voor ervaring trainer John Meijs (57)

Related Posts

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://tismarvoetbal.nl/

Colofon

Tismarvoetbal is een uitgave van Janus Media / SwipeSport

Redactie: Willy Rooyakkers (eindredactie), Kees van der Zandt

Medewerkers: Paul Brugmans (PFF), Gert-jan Kuipers (PFF)